Naslovna VESTI E TO JE LJUBAV: Fotografija dva zagrljena lava koji su bili zarobljeni...

E TO JE LJUBAV: Fotografija dva zagrljena lava koji su bili zarobljeni mesec dana, obišla svet!

2
Fotografija dva zagrljena lava petface

Fotografija dva zagrljena lava koji su bili razdvojeni punih mesec dana, obišla je svet. Naime, oni su iako jako mladi proveli mesec dana u izbegličkom kampu u pojasu Gaze, gde je ratno stanje.

Mona i Maks su postali manje poznati početkom ove godine, kada je stanovnik Gaze kupio dva meseca stare mladunce iz zoološkog vrta „Gaza’s Rafah Zoo“, koji je bio oštećen vazdušnim udarima neprijatelja. Otac šetoro dece doveo je u svoj dom dva mladunca lava, gde je i nastala Fotografija dva zagrljena lava – brata i sestre.

Fotografija dva zagrljena lava petface

Organizacija „Četiri šape“ ubrzo je primetila da je situacija tamo neodrživa. Prvo, podizanje i nega dva lava je skupa „investicija“, a to pre svega zahteva specijazovano znanje iz ove oblasti koje novi vlansik nije imao. Osim toga, imajući lavove u kući punoj dece je, kako su naveli, „recept za katastrofu“.

Fotografija dva zagrljena lava petface

– Oba lavića su već porasla, postali su i snažniji i veći nego što su bili kada su stigli u izbeglički kamp, a kao takvi predstavljaju opasnost po stanovnike kampa, rekao je veterinar Amir Halil u saopštenju prošlog meseca.

Organizacija „Četiri šape“ provela je nedelje u pregovorima za oslobađanje malih lavova, a ovog vikenda njihovi pregovori su urodili plodom. Ubrzo je bilo jasno da su spasioci stigli na vreme!

Fotografija dva zagrljena lava petface

Nažalost, vreme koje su „egzotične mace“ provele u izbegličkom kampu – donelo je posledice. U samo nekoliko meseci, oba lavića su dobila kožnu bolest, a ženka je potpuno oslabila. Takođe, imala je značajni otok na potiljku, najverovatnije posledicu moždanog udara.

– Bilo je veoma teško za oca ove porodice, koji je kupio mladunce od lokalnog zoo vrta, da se rastanu, ali veoma smo srećni što je i on sam konačno shvatio zašto njegov dom nije adekvatan za njih, rekao je Halil.

Fotografija dva zagrljena lava petface

Ali, uprkos grubom početak u života i drami njihovog spasavanja, mali lavovi – koga su „Četiri šape“ preimenovali u Shalom and Salaami – kao da su srećni što su vraćeni u zoo vrt! To pokazuje i Fotografija dva zagrljena lava, licima pritisnutim jedan uz drugog, koja je obišla svet!

Mali mladunci trenutno žive u karantinu u centru u Jordanu i kako kažu nadležni „imaju svetlu budućnost pred sobom“. Ove jeseni, biće pušteni u „Al Ma’wa Wildlife Sanctuary“, gde će živeti onako kako je priroda i namenila.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVEROVATNO: mačka koja je preživela dva meseca zarobljena u dušeku
Sledeći tekstDIRLJIVO: Žena koja je udomila psa na samrti

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime