Naslovna VESTI FRANCUSKA UVELA ZABRANU KORIŠĆENJA ŽIVOTINJA U CIRKUSIMA! Dobrobit životinja PRIORITET!

FRANCUSKA UVELA ZABRANU KORIŠĆENJA ŽIVOTINJA U CIRKUSIMA! Dobrobit životinja PRIORITET!

0

U 2019. francuska vlada je pokrenula istragu o dobrobiti životinja u cirkusima, zoo vrtovima i delfinarijumima. Pre nekoliko dana, tačnije 29. septembra, Barbara Pompili, francuska ministarka životne sredine, najavila je postepenu zabranu korišćenja divljih životinja u putujućim cirkusima i držanje delfina i orki u zatočeništvu vodenih parkova.

Medvedi, tigrovi, lavovi, slonovi i druge divlje životinje takođe više neće biti dozvoljene u putujućim cirkusima „narednih godina“, dok će vodenim parkovima biti zabranjeno dovođenje i uzgajanje delfina i orki.

OPSEDNUT CRTAĆEM: Ovaj buldog obožava Kralja lavova (VIDEO)

Uveravajući kako je dobrobit životinja prioritet, Pompili kaže:

– Vreme je da otvorimo novu eru u našem odnosu sa divljim životinjama – iako se zabrana ne odnosi na divlje životinje u drugim stalnim predstavama i zoo vrtovima. Pompili tek treba odrediti rok za zabranu putujućim cirkusima no tvrdi kako proces treba početi „što je pre moguće“ i rešenja za pronalazak novih smeštaja i brige za životinje koje su trenutno u cirkusima i vodenim parkovima biće pronađena za svaku životinju „na temelju od slučaja do slučaja“.

BEZDUŠNO! Priča o nama – BAČENOM ŠTENETU NIKO NIJE POMOGAO!

ZABRANA UZGAJANJA KUNA ZA KRZNO
Uzgoj kuna za krzno takođe će se zabraniti u Francuskoj sa poslednjim farmama krzna kojima je naređeno gašenje do 2025. godine., što će spasiti brojne živote. Najava dolazi mesec dana nakon što je undercover istraga francuskih boraca za prava životinja One Voice, otkrila šokantne dokaze o patnji životinja na farmama krzna. Francuska je drugi najveći izvoznik krzna u Ujedinjeno Kraljevstvo, koje je između 2015. i 2019. uvezlo krzna u vrednosti 64 miliona funti.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOD ZAROBLJENIŠTVA DO SLOBODE! Ovaj konj pretrpeo je sve ali se nije dao! (VIDEO)
Sledeći tekstU ŽARKOVU PRONAĐEN SLEPI MAČAK SA BRAUNILOM U NOZI! Ne zna se da li je izgubljen ili izbačen! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime