Naslovna Komercijalna grupa FRISKIES jelovnik za mace!

FRISKIES jelovnik za mace!

2
jelovnik za mace friskies petface

jelovnik za mace: Kućne mačke su manje aktivne, ali podjednako srećne kao i one na ulici. Ipak, kako bi ostale u dobroj formi potrebno im je kretanje. Da biste joj omogućili što aktivniji život, a istovremeno sprečili da vaš nameštaj strada, nabavite joj igračke – mišići od veštačke dlake ili perja, loptice, tuneli sa rupama, uvek su neiscrpni izvor zabave.

Ono što je najbitnije jeste da je kućnim macama potreba specijalno formulisana FRISKIES INDOOR hrana, koja sadrži odgovarajući odnos proteina i masti kako se Vaša ljubimica ne bi ugojila. Važan dodatak u FRISKIES INDOOR hrani su i baštenske trave, koje smanjuju stvaranje loptica dlake u stomaku. Udovoljite svojoj kućnoj mezimici!

FRISKIES JUNIOR

Bilo da su kratkodlaki, dugodlaki, sa plavim, zelenim ili zlatnim očima, mačići su mali, čupavi, drugari koje vas osvoje istog momenta kada kroče u vaš život. Kada odlučite da tu i ostanu, svaki vlasnik bi trebao da se informiše o njihovim potrebama, naročito kada je ishrana u pitanju.

Kako im imuni sistem još uvek nije potpuno formiran, neophodno je da se pridržavate određenih pravila kada je ishrana mačića u pitanju. Naš savet je da od malena svoju ljubimicu naučite na uravnoteženu ishranu bogatu hranljivim sastojcima, koje možete pronaći u našoj FRIKIES JUNIOR hrani. Vaše prijateljstvo treba dugo da traje, zato mu odgovorno pristupite od prvog dana vašeg druženja!

 

FRISKIES ADULT

Organizam odrasle mačke ima drugačije zahteve i aktivnosti od organizma mačeta. Uvek je dobro znati koji su to tačno sastojci koji su im potrebni, kako kroz nekoliko meseci ne biste imali ugojenog ili pak neuhranjenog ljubimca. Svakako bi trebalo da vam bude jasno da se briga o mački, koja svima deluje kao veoma samostalna životinja, ipak ne može svesti na činiju ˝bilo kakve hrane˝.

Ukoliko malo bolje razmislite i poslušate savete stručnjaka, njen život biće mnogo zdraviji i veseliji ukoliko se hrani gotovom, uravnoteženom hranom. Zato jelovnik za mace treba da sadrži i FRISKIES ADULT. Ova hrana zadovoljava sve potrebe odrasle mačke, bilo da je u suvom obliku ili vlažna u kesici. Friskies Adult nudi veći broju ukusa – Piletina, Meso, Zečetina, Losos i Teletina, a na vama je da izaberete omiljeni ukus ili ukuse za vaše ljubimice!

FRISKIES STERILE

Jedna od predrasuda jeste da nakon sterilizacije mačka ili mačor počinju obavezno da se preterano goje! Ono što će Vašeg ljubimca učiniti težim i olenjiti ga, jeste manjak kretanja i nepravilna ili preterana ishrana, a ne sterilizacija! Ako vaša maca jede istu ili, štaviše veću količinu hrane nego pre operacije – logično je da će se ugojiti, naročito ako se uz to i manje kreće, što se dešava mačkama posle operacije.

Ipak sterilizacija ne znači da Vaš ljubimac “po svaku cenu” mora imati preveliku kilažu. Pravilna ishrana za kastrirane mačke je ishrana hranom prilagođenom svojim sastavom i kalorijama potrebama kastrirane mačke.

Poštujte njenu odluku da joj je potrebno mira i tišine, ali je “pozovite” i na igru i dodatno kretanje. Uz malo aktivnosti i FRISKIES STERILE hranu specijalno dizajniranu za sterilisane mace Vaša ljubimica će i dalje držati “dobru liniju” kakvu je imala i pre sterilizacije!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZA PRIMER SVIMA: Deca iz Kraljeva nacrtala radove na temu NAPUŠTENI PSI! (FOTO)
Sledeći tekstPODRŽITE IH: U subotu, 4. aprila, učenici iz Beograda organizuju protest „RECI NE EUTANAZIJI“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime