Naslovna Komercijalna grupa FRISKIES Jelovnik za pse!

FRISKIES Jelovnik za pse!

3
jelovnik za pse friskies petface

Jelovnik za pse: Psi koji žive u dvorištu i ceo dan su na „zadatku“, ovčarski psi kao i oni koji se zajedno sa svojim vlasnikom bave nekim od sportova za pse – ubrajamo u grupu aktivnih pasa. Svako povećanje nivoa fizičke aktivnosti zahteva i dodatnu energiju. Pronađite je u našoj FRISKIES ACTIVE hrani!

FRISKIES BALANCE

jelovnik za pse friskies petface

Pravilna ishrana podrazumeva poznavanje potreba organizma za unosom određenih materija u toku dana, kako bi organizam mogao optimalno da funkcioniše. Iako su osnovne materije koje mi ljudi unosimo hranom iste, to ne znači da psu treba da dajemo ostatke naših obroka ili da mu spremamo hranu kao za nas.

Naša ishrana se sastoji od mnogih materija koje ne samo da ne trebaju psima, nego su često za njih vrlo štetne. Ako želimo da naš pas poživi što duže, da bude aktivan i zdrav, sigurno je da treba da ga hranimo tako da zadovoljimo sve potrebe njegovog organizma za hranljivim materijama. Ukoliko se ne pridržavamo ovih jednostavnih pravila ishrane, rizikujemo da se pojave određeni zdravstveni problemi kod našeg ljubimca.

Zato ako Vaš nije previše aktivan, da li zato što je mirnijeg temperamenta ili je ušao u zrele godine, potrebna mu je hrana koja će zadovoljiti potrebe takvog života. Ne oklevajte, na Jelovnik za pse dodajte FRISKIES BALANCE!

FRISKIES JUNIOR

jelovnik za pse friskies petface

Kao deo Vaše porodice Vaš mali četvoronožni ljubimac će se igrati, rasti, spavati i učiti uz vas. Njegova ishrana, u prvoj godini života, je važan preduslov zdravog razvoja kao i daljeg zdravog života.

Vašem štenetu je neophodna određena količina hranljivih sastojaka, u odgovarajućem odnosu, kako bi se njegovo telo pravilno razvijalo i raslo. Na vama je da mu to omogućite!

Naravno ishrana ostacima naše hrane nije ishrana za koju možemo reći da je adekvatna za mladog pasa. Uravnotežena ishrana u odgovarajućoj količini za uzrast i raspoređena u odgovarajući broj obroka, je ono što vi kao odgovoran vlasnik možete obezbediti vašem ljubimcu. Hraneći ga Friskies Junior hranom za pse bićete sigurni da ste mu pružili ono što mu je potrebno za zdrav rast i ostaje vam više vremena za igru i druženje.

FRISKIES MINI < 12kg

jelovnik za pse friskies petface

Psi malih rasa jedu količinski manje od njihovih velikih srodnika, ali hrana koju treba da unose ima veće kalorijske vrednosti nego hrana za neke velike rase. Jedna od najuočljivijih razlika odnosi se na veličinu granula gotove hrane za pse koja je prilagođena anatomiji vilice različitih pasa male veličine.

Psi malih rasa pasa imaju duži životni vek, ranije sazrevaju, brže dostižu svoju ciljanu težinu i zrelost, a i kasnije stare tj. prelaze u kategoriju zrelih pasa seniora. Takve pse treba hraniti kaloričnom, proteinski i vitaminski prilagođenom hranom za male rase do 12 kilograma – konkretno FRISKIES Mini meni hranom za pse.

Ukoliko ste do sada hranili svog mini ljubimca neadekvatnom hranom ne očajavajte. Nikada nije kasno da počnete da na Jelovnik za pse upišete i ovakvu hranu – napravljenu samo za njega.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZadovoljite nutritivne potrebe vašeg najboljeg prijatelja – zavirite u svet FRISKIES HRANE!
Sledeći tekstŽENE OGROMNOG SRCA: Njih pet brine o 1.300 napuštenih pasa! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime