Naslovna VESTI PSI Pas iz prihvatilišta ne skida osmeh sa lica zbog NOVE FRIZURE

Pas iz prihvatilišta ne skida osmeh sa lica zbog NOVE FRIZURE

0

Ako ste žena, onda sigurno znate kakav je osećaj nakon odlaska kod frizera i nove frizure. Na svu sreću, pored nove frizure, Holand, mešanka pudle i maltezera je dobila i novu porodicu i ne može da prestane da se smeje.

Krajem septembra, ovaj mladi pas je donet u prihvatilište u užasnom stanju. Holand je bila prekrivena u potpunosti ućebanom dlakom, lice ju je svrbelo i sve vreme je pokušavala da olakša bol i iziritiranost. Njene ućebane uši su visile kao dredovi na obe strane lica, dužine 15 centimetara. Čak je i zemlja bila upetljana u dlaku zbog dugomesečnog zanemarivanja.

Fondacija „Trio Animal“ iz Čikaga je uzela Holand pod svoje i pokušala da je oslobodi suvišne dlake, ali čak ni grumerske makaze nisu mogle da prođu kroz gusto, ućebano krzno.

Pročitajte još: Psi ućebane dlake do neprepoznatljivosti sada dobijaju pomoć

S obzirom na to da nije navikla da je dodiruju, Holand je bila pod stresom, tako da su spasioci odlučili da je sediraju pa tek onda ošišaju. Nekoliko centimetara ućebanog krzna je bilo toliko gusto, da su veterinari morali da koriste skalpel kako bi ga presekli.

Ispod sve te dlake, Holand nije imala nikakav zdravstveni problem izuzev iritacije kože. Oslobođena svog tog tereta, Holand je konačno naučila kako sa lakoćom da se kreće skače i igra.

S obzirom na to da nije imala mnogo prilike da se druži sa životinjama i ljudima, bilo je potrebno nekoliko nedelja da se oslobodi. Kada je upoznala Milera, terapijskog psa, prvo je bila uzdržana i nervozna, ali se vremenom opustila i oslobodila.

Kada se konačno osećala kao pravi i samouveren pas, Holand je bila spremna za novi dom i zvanično je udomljena 8. novembra i nije mogla biti srećnija.

Pročitajte još: Grol je prošao preobražaj od ućebane grudvice do divnog psića

– Holand se odmah povezala sa novim „roditeljima“, a i oni su bili ludi za njom. Samo pogledajte njen osmeh, tačnije, osmeh na licima svih njih, zaključili su spasioci.

frizure petface

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas i mačka zajedno na planinarenju, uvek i svuda!
Sledeći tekstČEKALA GA JE MESEC DANA: Vlasnik ostavio ženkicu, ona uginula zbog „slomljenog srca“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime