Naslovna VESTI PSI U TOKU JE GENOCID PASA U TURSKOJ – „ČIŠĆENJE“ ulica od pasa...

U TOKU JE GENOCID PASA U TURSKOJ – „ČIŠĆENJE“ ulica od pasa po nalogu VLASTI

0
Genocid pasa u Turskoj

Iako je Turska poznato po veoma lepom i toplom odnosu prema životinjama, što smo posvedočili i mi u različitim tekstovima, nedavni događaju bacaju senku na ovakvu sliku.

Genocid pasa u Turskoj

Naime, hiljade ulučnih pasa u Turskoj se po nalogu vlasti (čitaj predsednika Erdogana) suočavaju sa hvatanjem, smeštanjem u neadekvetne azile i smrću od bolesti i gladi. Čišćenje ulica od pasa po nalogu vlasti, aktivisti za zaštitu životinja nazivaju „genocidom pasa u Turskoj“

Pročitajte i ovo: ŽALOST ZA „SUPERMAMOM“ – Uginula čuvena tigrica Kolarvali

Nedavno su se pojavile užasavajuće fotografije i video snimci surovog hvatanja i sklanjanja nemoćnih pasa od strane gradskih službi. Na njima se vidi nehumano hvatanje i transport pasa u udaljene azile gde su ostavljeni da gladuju u malim i prljavim kavezima. Na nekim snimcima se vidi kako radnici ostavljaju tela pasa koji su usmrćeni udarcima lopate i li metalnim šipkama.

GENOCID PASA U TURSKOJ

Brutalna akcija vlade je usledila posle božićnog govora predsednika Erdogan u kome je on zahtevao od nadležnih da sklone sa ulica sve pse koji nemaju vlasnike.

GENOCID PASA U TURSKOJ

Pročitajte i ovo: ŽALOST ZA „SUPERMAMOM“ – Uginula čuvena tigrica Kolarvali

Turska je poznata po tome što na ulicama živi veliki broj pasa i mačaka o kojima brinu stanovnici iako ih ne uzimaju u svoje domove. Ovi psi i mačke su omiljeni među građanima i često se viđaju po ulicama i trgovima gde slobodno šetaju.

GENOCID PASA U TURSKOJ

Borci za prava životinja iz Turske i Velike Britanije pokrenuli su akciju bojkota turističkih poseta turskoj dok se ne prekine ova nečovečna akcija vlasti. Predsednik Erdogan bi mogao da pretrpi veliku ekonomsku štetu pošto su se hiljade ljudi u Velikoj Britaniji ali i Evropi odlučili da se ne odmaraju u Turskoj.

GENOCID PASA U TURSKOJ

Ambasada Turske u Londonu je saopštila: „Turska je jedna od vodećih zemalja u zaštiti prava životinja, a pravni okvir za zaštitu životinja je veoma čvrst. Pitanje pasa lutalica je na dnevnom redu u Turskoj jer se tiče bezbednosti i zdravlja i životinja i pojedinaca.“ Pitanje je koje se nameće posle svih snimaka i fotografija je jednostavno: da li sve to mora tako surovo i neljudski? Hoćete li ići u Tursku na odmor?

Izvor:  mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS – Usvojili psa iz azila, a onda ga POJELI!
Sledeći tekstUBILA MAČE ZA KAZNU – Ubacila mače u mašinu za rublje jer je kakilo po kući!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime