Naslovna VESTI PSI GODINU DANA BORBE – „Vreća kostiju“ spreman za pravi dom!

GODINU DANA BORBE – „Vreća kostiju“ spreman za pravi dom!

0
godinu dana borbe

Nekada, čak i kada izgleda da je izgubljena svaka nada, sudbina i volja za životom donesu veliki preokret. Kada je stigao u spasilačku organizaciju Oakwood Dog Rescue pas Arlo je ličio na vreću kostiju. Toliko je bio mršav i iznemogao da su svi izgubili nadu da će uspeti da preživi. Ali, posle godinu dana neverovatne borbe Arlo je sada pas spreman za pravi dom.

godinu dana borbe

Portparolka je rekla: „Arlo nam je došao kao vreća kostiju, a mogli smo da mu prebrojimo rebra, bio je tako mršav”. Pored toga, bio je veoma stidljiv, što je najblaži izraz za njegovo nepoverenje i strah od ljudi. Pre spasavanja bio je dugo izložen batinama, vezivanjem za motku i prskanjem vode iz creva.

Pročitajte i ovo: NEKADA BEZ NADE SIRENA GLEDA U BUDUĆNOST

Arlo nije prihvatao dodir ljudske ruke, milovanje i češkanje. Strah od ljudi je bio duboko usađen u njegovu psihu dugogodišnjim maltretiranjem. Tim prihvatilišta je imao dva teška zadatka. Pre svega, da mu omoguće fizički oporavak, što je urađeno relativno brzo. Zahvaljujući kvalitetnoj hrani i veterinarskoj nezi, arlo je ubrzo ojačao. Paralelno sa tim bilo je potrebno uložiti puno napora kako bi Arlo povratio poverenje u ljude.

godinu dana borbe

Oporavak je trajao godinu dana. Arlo je postao svojevrstan projekat prihvatilišta. Iako imaju puno iskustva sa socijalizacijom ovakvih nesrećnih životinja, kažu da je arlo bio jedan od najtežih slučajeva. Zanimljivo, Arlo nikada nije pokazivao agresivnost ni prema ljudima ni prema drugim životinjama. Kada bi pokušali da ga spoje sa drugim psima, on bi se povlačio i samo sedeo gledajući šta oni rade.

Pročitajte i ovo: POSTALE SESTRE U NESREĆI – Bebe nosoroga i zebre najbolji prijatelji

godinu dana borbe

Ali, strpljenje i ljubav koju su pokazali u prihvatilištu su se isplatili. Malo pomalo, Arlo je počeo da se druži sa dugim psima i sa ljudima. Bilo je potrebno godinu dana, ali vesti su danas više nego dobre. Arlo može da ide u novi, pravi dom. Nadamo se da će ga dobiti jer on to zaslužuje, kao i svaki pas na ovom svetu.

Izvor: mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.