Naslovna VESTI PSI GODINU DANA PATI U BOLOVIMA – Vlasnici se pravdali ličnim problemima!

GODINU DANA PATI U BOLOVIMA – Vlasnici se pravdali ličnim problemima!

0
GODINU DANA PATI U BOLOVIMA

Ovaj nesrećni pas koga su pripadnici službe za zaštitu životinja RSPCA izvukli iz jedne kuće u Južnom Debišveru u Engleskoj punih šest godina nije dobio nikakvu veterinarsku pomoć. Godinu dana je patio u ekstremnim bolovima.

Kada je prebačen u veterinarsku kliniku, ustanovljeno je da se radi o psu Kiti i da je rase akita. Slike koje prikazuju njeno stanje su uznemirujuće i gotovo je nemoguće prepoznati ovu rasu.

GODINU DANA PATI U BOLOVIMA

Kita, prema rečima vlasnika koji su odmah sudski procesuirani je o avgusta prošle godine pokazivala zdravstvene probleme. Međutim, zbog sopstvenih „ličnih problema“ nisu previše pažnje posvećivali svom ljubimcu.

Pročitajte i ovu herojsku priču: DRAMATIČNO SPASAVANJE PSA IZ VODENE BUJICE – Amos je rizikovao život da pomogne psu

Veterinari koji su primili jadnog psa kažu da takav slučaj suvih očiju koje su bilo gotovo potpuno prekrivene zelenim gnojem nikada nisu videli. Oni tvrde da je to stanje Kiti izazivalo veliki bol i patnju.

GODINU DANA PATI U BOLOVIMA

Pored toga, pas je u veterinarsku stanicu doveden pez ijedne dlake na telu iako su akite poznate po veoma gustom krznu. To je takođe posledica velikog zanemarivanja kožnih infekcija koje su takođe izazivale bol nesrećnom psu.

Pogledajte i ovo: STRAVIČNO MUČENJE! – Pas je bio toliko gladan da je sebi odgrizao deo repa!

Kita je poslednji put kod veterinara bila 2013. godine! Za sve vreme od tada do trenutka spašavanja bila je prepuštena na milost i nemilost staranju vlasnika koji prema rečima tužilaca nisu bili u stanju ni da se o sebi adekvatno brinu.

osuđeni vlasnici

Haili Lengton i Derek Ajomans, vlasnici Kite osuđeni su na sudu za zanemarivanje, pošto su priznali krivicu. Kazna im je umanjena zbog okolnosti u kojima žive i mentalnog stanja. Uz novčanu kaznu od po 490 funti, tromesečnu zabranu izlaska iz doma u periodu od 19,00 do 07,00 sati dobili su i zabranu doživotnog uzimanja i držanja kućnih ljubimaca!

Kita se sada nalazi na rehabilitaciji i lečenju, a veterinari se nadaju da će za nekoliko meseci biti spremna da joj se nađe novi dom.

Izvor:  mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVIČNO MUČENJE! – Pas je bio toliko gladan da je sebi odgrizao deo repa!
Sledeći tekstDA LI JE OVO NAJGLUPLJI KRIMINALAC NA SVETU? – Bacio štence na livadu ali je zaboravio mali detalj.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime