Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Uz Personal Trainer rešite problem gojaznosti vašeg ljubimca!

Uz Personal Trainer rešite problem gojaznosti vašeg ljubimca!

2
gojaznost petface

gojaznost: Koliko je zdrava i pravilna ishrana važna svakodnevno nam poručuju doktori i nutricionisti. Ljudi se sve češće, neki iz estetskih, a nažalost sve više iz zdravstvenih razloga, okreću zdravoj i prirodnoj ishrani. Šta je sa našim kućnim ljubimcima, kada je ova tema u pitanju?!

Pročitajte još: 7 stvari u kojima vlasnici greše prilikom ishrane pasa!

Zdrava i balansirana ishrana podjednako je važna i našim psima. Da je ova tvrdnja i više nego tačna govori i podatak da je zdravom ishranom moguće produžiti život kućnim ljubimcima za dve do pet godina. Kada imamo u vidu da samo neke rase pasa mogu dočekati 20 godina, ovaj podatak još više dobija na značaju.

Ipak, neretko vlasnici pokleknu pred bolećivim pogledima njihovih četvoronožaca, dajući  im masnu i začinjenu hranu koju oni sami jedu. To je jedna od prvih grešaka, a mi vam savetujemo da je iskorenite što pre. Samo se setite da ćete svom ljubimcu produžiti život. Psi treba da konzumiraju onu hranu koja je specijalno njima namenjena, jer jedino na taj način oni u svoj organizam mogu uneti sve sastojke koji su im neophodni, a koji su pri tom izbalansirani.

Pročitajte još: Gojaznost kod pasa!

Prvi pokazatelj da se vaš ljubimac ne hrani pravilno je gojaznost. Kao i kod ljudi, ova bolest pogađa sve veći broj pasa. Višak kilograma izaziva veliki broj zdravstvenih problema kod ljubimca, a pre svega ostalog, veliko je opterećenje za koštano-zglobni sistem životinje. Gojaznost ima uticaja i na respiratorni sistem ljubimaca, jer se oni brže umaraju i teže dišu. Takođe, neretko se javljaju i srčani problemi. Pojava gojaznosti je posebno izdražena u starijem starosnom dobu, u kome postoji veliki raskorak između unosa i potrošnje energije, kao posledice smanjene aktivosti.

gojaznost petface

O ishrani vašeg ljubimca morate voditi računa uvek, a pogotovo onda kada se on bori sa viškom kilograma. Takođe, kada je gojaznost u pitanju, savetujemo vam da se o promenama u ishrani i zdravstvenom stanju, posavetujete sa veterinarom. Poslednjih godina, u tu svrhu razvijene su razne vrste mediciranih hrana, koje ljubimcu obezbeđuju unos svih potrebnih namirnica, iskombinovanih na način da pas mršavi.

Ukoliko vaš ljubimac ima problema sa suvišnim kilogramima, naša preporuka je hrana Sensiobesity koja se proizvodi u sklopu linije Trainer Fitness. Ova hrana se bazira na Neopuntii, koja je proizvod biljnog porekla. Zahvaljujući dvema tipovima biljnih vlakana koje Neopuntia u sebi sadrži, smanjuje se apsorpcija masti u organizmu. Posebno značajan sastojak hrane Sensiobesity je zeleno-usna dagnja, čiji sastojak hondroitin sulfat štiti zglobove koji su posebno ugroženi kod gojaznih pasa.

Pročitajte još: TRAINER: Zadovoljava ukus vaše mačke brinući o njenom zdravlju!

Kao i uvek kada je zdravlje u pitanju, treba se voditi starom izrekom: Bolje sprečiti, nego lečiti. Stoga, pre nego što vaš ljubimac dostigne problem sa prekomernim brojem  kolograma, neophodno je da hranu koju on jede prilagodite njegovoj rasi, težini i stepenu aktivnosti. Takođe, veoma je bitno da njegovi obroci budu uobročeni. To podrazumeva da dnevno preporučenu količinu hrane podelite na više jednakih delova koje ćete mu posluživati u uvek u isto vreme u toku dana.

I da podsetimo – samo zdrav ljubimac je srećan ljubimac.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.