Naslovna VESTI Mužjak gorile je ubijen u zoo vrtu kako bi bio spašen dečak...

Mužjak gorile je ubijen u zoo vrtu kako bi bio spašen dečak (4), a veliki deo javnosti je osudio ovaj čin!

0
gorile petface

Svetski mediji i čitava javnost bruje o incidentu koji se desio u zoo vrtu u Sinsinatiju. Naime,  dečak star četiri godine nekako je uspeo da preskoči u deo u kome su gorile. Ubrzo, uprava je donela odluku da se primat usmrti kako ne bi naudio dečaku.

Pročitajte još: Javnost uznemirena zbog izgladnelih životinja. Zoo vrt se brani tvrdnjama: „To je genetska mutacija“!

Kamere su zabeležile deo događaja. Naime, kada se mališan našao u kanalu vode kome imaju pristup i gorile, nastala je panika. Kontakt jeste postojao, ali primat nije bio agresivan. Na snimku se jasno vidi da mužjak gorile po imenu Harambe ni na koji način nije pokušavao da naudi dečaku. Ipak, zaposleni su munjevito reagovalli i odlučili da ništa ne prepuste slučaju. Odlučili su da usmrte gorilu teškog 180 kilograma, jer su procenili da postoji šansa da on naudi dečaku.

Pročitajte još: BRAVO, BRAVO: Kostarika najavila zatvaranje svojih zoo vrtova!

Veliki deo javnosti osudio je ovaj potez sa obrazloženjem da su zaposleni mogli da koriste municiju za smirenje. Ipak direktor zoo vrta Tejn Mejnard, odluku o ubijanju gorile, obrazložio je sledećim rečima:

-Zaposleni u zoološkom vrtu su morali da donesu tešku, ali ispravnu odluku kako bi spasili život malom dečaku. Ishod je mogao biti veoma tragičan da čuvari nisu odreagovali na ovaj način. U ovom slučaju odlučili smo da ne koristimo municiju za smirenje zato što je potebno nekoliko minuta da ona počne da deluju. Ponekada se čak dešava životinje agresivno odreaguju na nju, a mi u slučaju ovog dečaka nikako nismo želeli da izazovemo takvu reakciju. Nama je bezbednost naših posetilaca na prvom mestu. Ova situacija je bila procenjena kao opasna po život, budući da je mužjak gorile vukao dečaka čak 10-ak minuta po rovu napunjenom vodom. Iako dečak nije bio direktno napadnut, mi nismo želeli da njegovu bezbednost dovedemo u pitanje.

Pročitajte još: ZVEZDA DANA: Shabani, gorila maneken, zbog koga žene dolaze u zoo vrt!

Javnost je složna po pitanju osude roditelja ovog mališana. Niame, mediji su preneli kako je dečak star samo četiri godine, dugo bio bez njihovog nadzora. Ova bura nezadovoljstva dovela je do pokretanja peticije koju je potpisalo čak 60.000 ljudi. Peticija poziva roditelje na odgovornost, a potpisnici smatraju da oni treba da „budu odgovorni za nedostatak kontrole i zbog nemara koji su doveli do toga da Harambe izgubi život“.

Svakako da se život mališana nikako nije smeo dovesti u pitanje. Ipak, ostaje tuga zbog ubistva gorile koji spada u ugrožene vrste, a sve zbog nemara roditelja.

 

Pogledajte i video iz zoo vrta u Sinsinatiju u kome je zabeležen ovaj incident u kome je usmrćen mužjak gorile:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.