Naslovna VESTI PSI GORKA SUDBINA JEDNE PEGE – I dalje veruje da je rođena pod...

GORKA SUDBINA JEDNE PEGE – I dalje veruje da je rođena pod srećnom zvezdom

0
gorka sudbina jedne Pege

Samo psi imaju osobinu da veruju ljudima čak i kada ih iznevere. Zaista, šta je to u njihovoj prirodi što ih čini toliko vezane za nas iako im često ne uzvraćamo poverenje i ljubav koje nam daju. Čak i pored gorke sudbine, ovaj pas i dalje veruje u ljude i trenutak kada će je neko uzeti i pružiti joj dom i ljubav koju ona sama nesebično i dalje daje.

Pega je pre tri godine rođena u domu u kome je odmah bila neželjena. Kao i mnogobrojna braća i sestre pre nje ostavljena je van majčinog doma. Ipak, njena majka, kao i svaka majka brinula se o svojim bebama najbolje što je znala i mogla. Pegina braža i sestre su polako odlazile, ali ona je ostala sama. Mama ju je učila i pripremala za život koji nikako nije bio ružičast.

gorka sudbina jedne Pege

A onda, Pega se razbolela. Štenećak. Mama je bila jedina uz nju da je greje, pazi, čuva i na svoj način se moli da njeno čedo preživi. Na molitve su odgovorile dve devojke koje su Pegi omogućile lečenje i nekim čudom malena je preživela. Oporavljena, ali sa posledicama, samo je želela da bude sa mamom.

Jednog dana, mama se nije vratila u njihov privremeni dom. Sustigla je sudbina mnogih odbačenih i neželjenih pasa koji su pokušavali da opstanu na ulicama naših gradova. Pega je ostala potpuno sama.

NEISPRIČANA PRIČA O ŽUĆI – Posle brutalnog napada Žuća dobio pravi dom!

Njen vedri duh, optimizam, vera u ljude kao da su se samo pojačavali. Najzad, Pegij je pronađen privremen dom u kome se i sada nalazi. Naučila je sve što je potrebno da bi je neko uzeo za stalno. Naučila je da ide na povodac, da traži da ide napolje kada joj se piški, da voli i druge životinje. Naučila je šta znači kada spava na toplom i mekom, kada ima dovoljno hrane i vode, kada je neko pomiluje i brine o njoj, da se raduje kada se, neko koga voli vrati…

Beni je spasio svoju porodicu od požara, a oni su ga u 10. godini ostavili u azilu!

Ipak, najvažnije od svega, naučila je kako je kada si odabran, makar i kao privremen gost, voljen i da nada uvek postoji. I dalje veruje da je rođena pod srećnom zvezdom i da će se uskoro naći neko ko će je uzeti da mu bude najbolji prijatelj, da je voli onoliko koliko ona ume da voli.

Izvor:  Facebook Napuštene Životinje Valjevo

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEISPRIČANA PRIČA O ŽUĆI – Posle brutalnog napada Žuća dobio pravi dom!
Sledeći tekstŠIŠANJE PASA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime