Naslovna VESTI PSI GOTOVO ZALEĐENA! Mršava, nemoćna, zaključana u kavezu na -15°

GOTOVO ZALEĐENA! Mršava, nemoćna, zaključana u kavezu na -15°

0
Spasen pas od smrzavanja

Božićni praznici su dani kada se slave život i ljubav. Nažalost, postoje ljudi koji ne veruju i koji su spremni da baš tada učine veliko zlo. Priča o mešanki pit bula Rozabeli je priča o takvim ljudima ali i čudima koja se događaju baš za Božić.

Spasen pas od smrzavanja

Rozabel je najradosniji hrišćanski praznik provela na ivici smrti. Neko, bez srca, savesti i ljubavi ju je zaključao u sanduku, bez ćebeta, na hladnom, tačnije ledenom vremenu bez nade da preživi.

Pročitajte i ovo: NAJDIRLJIVIJA PRIČA DANA! Devojčice u trenutku kada im se vratio izgubljen pas.

Kada su je pronašli, bila je samo kost i koža. Temperatura je bila -15°! Rozabel je mogla da umre najgorom smrću, odbačena kao najobičnije đubre, bez prilike da upozna ljubav. Bila je teška svega 8 kilograma iako bi trebalo da teži preko 20 kg!

Spasen pas od smrzavanja

Breana Džensen, koja je preuzela brigu o Rozabel priča: Da nije pronađena tog dana, umrla bi. Odbačena je kao smeće. Bila je okružena vrećama za đubre. Očigledno, bila je mršava i dehidrirana i na ivici smrti“. Breana je stručnjak za ishranu pasa koji se nalaze u ekstremnim medicinskim situacijama. Brinula je o vlikom broju pasa sa amputiranim udovima, šugama i sličnim teškim i generalizovanim oboljenjima. Ali, o Rozabel je brinula sa posebnom pažnjom.

Pročitajte i ovo: SAM I TUŽAN – Niko ga neće!

Spasen pas od smrzavanja

Počela je da je hrani specijalnom hranom, tokom više manjih dnevnih obroka. Posle dve nedelje, Rozabel je nadoknadila gotovo 10 kilograma telesne težine, ojačala i bila je na dobrom putu oporavka. Pored hrane, Breana joj je pružila ono što je nesrećnom psu takođe bilo neophodno. Ljubav, pažnju i nežnost koje ova kujica nikada nije doživela.

Spasen pas od smrzavanja

Rozabel je dobila još jedno ime – Božićno čudo! „Ona je razigrana i zabavna. Voli da trči po dvorištu. Ona se jako dobro slaže sa našim drugim psima. Ona je najslađa devojčica na celom svetu“, rekla je Džensen. “Naše malo božićno čudo.”

Izvor:  iheartdogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJDIRLJIVIJA PRIČA DANA! Devojčice u trenutku kada im se vratio izgubljen pas.
Sledeći tekstSAVRŠENO PRIJATELJSTVO – Mačka ne napušta vatrogasca koji joj je spasao život.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime