Naslovna VESTI PSI PRIDRUŽI SE AKCIJI: “Moj grad nije samo lep izgledom već srcem!” za...

PRIDRUŽI SE AKCIJI: “Moj grad nije samo lep izgledom već srcem!” za pomoć lutalicama!

2
grad petface

Statistika kaže, da se tokom zime u Srbiji smrzne preko 30.000 napuštenih i ničijih duša, a preko 3.000 vlasničkih životinja. U proseku u svakom gradu, opštini, selu – po 30 kuca ili maca. Neki od hladnoće, neki od gladi, neki od bolesti koje su dobili zbog ovog vremena (bronhitis, upale pluća…).

I njima je hladno: Beograđanka pokušala da izbaci psa iz autobusa, ali..

Zbog svega navedenog, predstavnici udruženja ORPAK iz Kruševca, pokrenuli su akciju kako bi pomogli da se ova statistika PROMENI!

grad petface

-Početne fotografije u OVOM ALBUMU pokazuju surovu realnost dolaska zime i šta zima čini našim krznenim prijateljima. 1 NOĆ NA MINUS 20 MOŽE UBITI DESETINE MALIŠANA AKO ZAKLON NEMAJU! Naredne fotografije pokazuju mnoge gradove kako u Srbiji (koje su pokrenule akciju kućice za napuštene) tako i u svetu gde su ljudi samoinicijativno krenuli da postavljaju pojilišta, hranu i skloništa za ulične životinje tokom zime, objasnila nam je Lela iz ovog kruševačkog Udruženja!

PRIHVATI NAŠ IZAZOV: Izdvoj 5 minuta, napravi kućicu za napuštene, slikaj i pošalji!

Oni su zamolili sve da se priključe akciji “Moj grad nije samo lep izgledom već srcem!” i naprave sklonište za napuštene kuce i mace!

-1 kućica može spasiti 3 života. Sledeće godine ćemo pokrenuti i radionicu, poslaćemo dopis Gradu Kruševcu i JKP-u Kruševac da se pokrene akcija gde će učestvovati građani i preduzeća kako bismo napravili lepe i pristojne kućice i postaviti u delove grada gde znamo da građani hrane pse i mačke. Do tada putem OVOG LINKA možete pogledati kako napraviti kućice za napuštene pse i mačke i savete gde ih postaviti. Takođe, moći ćete da pročitate kako i na koji način hraniti ulične životinje kako bi preživele zimu. Zamolili bismo i građane da se sami pokrenu, udruže i naprave skloništa za svoj kraj i životinje o kojima tu brinu. Sliku skloništa možete objaviti u komentaru albuma uz haštag #sklonište_za_napuštene, dodala je Lela.

grad petface

Takođe, ona je dodala da vlasnici odvežu svoje ljubimce dok je napolju minus, da obezbede skloništa za pse i mačke gde će postaviti slamu, otvore garaže, šupe, podrume, ulaze zgrada, prozorčiće u podrumima. Ne dozvolite da nemoćni stradaju zbog vaše neizainteresovanosti i sebičnosti!

-Zapamtite samo jedno: život je eho! Šta šalješ – to ti se vraća. Šta seješ – to žanješ. Šta daješ – tako dobijaš, rekla je za kraj Lela.

Dakle, PRIKLJUČI SE AKCIJI, POKAŽI HUMANOST!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPARTY MANIJAK: Štene obožava da upada na žurke i ludo se zabavlja!
Sledeći tekstNAJNOVIJA VEST: H.F. uhapšen nakon što se hvalio da „POVOLJNO KOLJE PSE“!

2 KOMENTARA

  1. Ovo je zlaosno sat se radi tamo moramo da vidim kako mozemo da spasimo ovi pasovi fa se zatvoru oni mesta

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime