Naslovna VESTI MAČKE NOVI ZLOČIN: Otrovano više od 30 mačaka – „jadne se grče u...

NOVI ZLOČIN: Otrovano više od 30 mačaka – „jadne se grče u bolovima, udaraju glavom o zid i umiru u strašnim mukama“!

0
grče petface

grče: Stanovnici Kamena u Hrvatskoj poslednjih su dana u šoku, jer im neko – kako kažu – ponovno truje mačke. Strahota se ponavlja već petu godinu za redom, a najviše ih ljuti što se mnogi prave kako to nije ničija briga.

Ivani Terze već su dve ljubimice uginule u strašnim bolovima, a uskoro su još dve ljubimice iz susednih kuća pronađene uginule, piše „Slobodna Dalmacija“.

grče petface

Dosad ih je otrovano tridesetak, a to se uvek događa u isto doba godine. Ne znam jeste li ikad videli kakve muke trpi maca koja se otruje pužomorom. Ja, nažalost, jesam. To je negledljivo. Mačke se grče i od bolova udaraju glavom o zid, balkon, vrata – prvo na što naiđu.

TROVANJE SE NASTAVLJA: Novi slučaj trovanja pasa u Beogradu!

A iz nje istekne verovatno sva telesna tečnost. Za pet do maksimalno deset minuta umiru u strašnim bolovima. I znate, neće mačke svašta pojesti, tako da se počinitelj očito jako dobro potrudio i otrov zakamuflirao u neku paštetu ili sličnu “bolju” hranu za mačke, rekla je jedna devojka za „Jutarnji.hr“.

grče petface

Ova devojka je dodala i da je svaki put, kada bi bila svedok trovanu, zvala i policiju i komunalce i  veterinarsku inspekciju. Međutim, niko nije želeo da dođe. Samo su međusobno prebacivali odgovornost i nadležnost.

– Reagovali su tek nakon mojeg valjda dvadesetog poziva i činjenice da sam spomenula da sam kontaktirala Slobodnu Dalmaciju. Najpre komunalci, a zatim i policajci. Prvo smo pronašli dve mačke, a kad je policija došla još jednu, dok su u međuvremenu još dve nestale. Žalosno je da nikoga nije briga. Svake godine sam prijavljivala probleme i niko od nadležnih dosad nije ni reagovao. Ovo je prvi put, ogorčeno kaže ona.

I dalje se traga za počiniocem,…

Foto: slobodnadalmacija.hr, jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKeruša Daja je bila tužna kada je izgubila svoje bebe – dok nije upoznala ovo štene!
Sledeći tekstPogledajte kako se ovaj grad dosetio da NAHRANI ULIČNE PSE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime