Naslovna VESTI PSI HEROJ GODINE IAKO JE TEK MAJ: Haski pronašao novorođenče koje je majka...

HEROJ GODINE IAKO JE TEK MAJ: Haski pronašao novorođenče koje je majka ostavila u žbunju

0
pas heroj spasao bebu

Njuškanjem po žbunju u toku šetnje psi mogu da otkriju sve i svašta. Međutim, niko se nije nadao da će ono što će haski po imenu Hel otkriti u jednom britanskom parku biti tužna priča koja će vas rasplakati.

pas heroj spasao bebu

Hel je, doduše, postao heroj čitave nacije i mnogi ga nazivaju darom s neba. A zašto? Zato što je šetajući sa svojim vlasnikom i njuškajući po parku otkrio, zamotanu u ćebiće, ni manje ni više nego novorođenče staro tek nekoliko sati!

VLASNIK ZVANI SMRT: Mučio i pretukao štene, a potom pokušao da ga baci u reku

Teri Volš, šezdesetčetvorogodišnji vlasnik ovog prelepog haskija, ispričao je za novine kako se sve odvijalo. „Hel je prišao nečemu što je tada izgledalo kao gomila ćebadi, tik ispod jednog žbuna. Odjednom sam čuo bebu kako plače. Mislim da ju je probudilo to što ju je Hel gurkao njuškom, kao i toplina njegovog tela. Zahvaljujem nebesima što je dete bilo živo kada smo naišli – sve je moglo da bude mnogo gore. Beba je mogla da bude mrtva… Kako sam rekao komšijama, samo nebo je poslalo Hela da spasi ovo dete“, još uvek pod utiskom je izjavio Volš.

pas heroj spasao bebu

Iz policije i hitne pomoći je potvrđeno da je u pitanju dečak i da je dobro. Lekari su mu dali ime Džordž, budući da je nađen dan pre nego što se ovaj svetac obeležava u Britaniji. Policija je takođe potvrdila da je glavni prioritet u ovom trenutku da se pronađe dečakova majka. U medije je pušteno nekoliko Džordžovih fotografija u nadi da će se majka oglasiti.

SUDBINA GA NIJE ŠTEDELA: Rasti proveo 419 dana u azilima, a udomitelji ga vratili posle samo jednog dana.

pas heroj spasao bebu

„Obraćam se ovim putem Džordžovoj majci. U ovom trenutku, ti si mi najvažnija briga i zaista želim da se uverim da si dobro. Nisam upoznat sa okolnostima u kojima je Džordž rođen, ali pošto sam i sam roditelj, znam kakvo to opterećenje može da bude. Spremni smo da ti ponudimo pomoć i podršku u bilo kom obliku. Džordž je na bezbednom i dobro je, i sada nam je tvoje zdravlje na prvom mestu. Budi sigurna da nisi ni u kakvoj nevolji“, rekao je detektiv Nil Hant u izjavi za novinare.

pas heroj spasao bebu

Nadamo se da je ova izjava zvučala dovoljno ohrabrujuće da se Džordžova majka predomisli i vrati po svoju bebu. S druge strane, Teri Volš i njegov haski Hel su istinski heroji koji su spasili novorođenče nekog mnogo goreg ishoda. Volš je više puta ponovio da je zahvalan što su naišli u pravom času.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.