Naslovna VESTI PSI HEROJ – Novi Noe ili običan čovek koji je pomogao?

HEROJ – Novi Noe ili običan čovek koji je pomogao?

0
Heroj

Rikardo nije sagradio Noevu arku, ali je sigurno spasao veliki broj pasa i tako postao heroj.

Porede ga sa modernim biblijskim junakom Noom jer je otvorio svoj dom za preko 300 životinja koji su ostali bez doma tokom uragana Delta.

U trenucima kada je smrtonosni uragan Delta harao poluostrvom Jukatan (Meksiko) Rikardo Pimental Kordero je otvorio vrata svog doma za preko 300 pasa, zečeva, kokošaka, ovaca pa čak i jednog ježa i tako im pružio utočište od oluje.

heroj

I njegova kuća se našla na udaru uragana ali je ova velika zajednica životinja opstala. Rikardo kaže: „Da, kuća mi je užasno prljava, ali nije važno očistiću je. Stvari koje su ove nesrećne životinje slomile mogu se popraviti ili kupiti. Dobro je videti da su zdrave, srećne i na sigurnom!“

NAJZAD DOBRA VEST: Pas spašen iz poplave! (VIDEO)

Ovaj Rikardov postupak mnoge nije iznenadio. On je od ranije bio poznat po svojim aktivnostima usmerenim na zaštitu životinja. Dom u kojem živi na četrdesetak kilometara od poznatog letovališta Kankun je već deset godina i jedno od najvažnijih utočišta za nezbrinute životinje.

spasao 300 pasa

Znajući da će doži do katastrofalnih posledica od uragana, Rikardo je unapred poslao poziv u pomoć kako bi skupio sredstva da nabavi odgovarajuće zalihe hrane za postradale životinje. Tokom nekoliko dana kojih je besneo uragan postavljao je na društvene mreže fotografije iz svoje kuće prepune spasenih životinja. Sve je izgledalo kao iz Diznijevog filma „101 dalmatinac“ ali – puta 3!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Kada je oluja prošla i došlo vreme za čišćenje Rikardo je shvatio da su njegove poruke stigle do mnogobrojnih ljudi koji su mu ponudili pomoć. Iz celog sveta su počele da pristižu donacije koje su mu pomogle da nabavi hranu i započne čišćenje. Paralelno sa tim, započeo je i proces udomljavanja velikog broja životinja koje su ostale bez doma i vlasnika.

BRAVO CARE!!! NBA košarkaš poklonio 3,6 tona hrane Tuzlanskom azilu!!!

heroj

„ Voleo bih da zahvaljujući ovolikoj pomoći mnogi požele da budu deo ove priče i u jednom trenutku kažu: Usvojio sam psa posle onog užasnog uragana!“ – kaže Rikardo. Oluja je prošla, a Rikardo hoda opustošenim imanjem kao živi dokaz mota prihvatilišta: OSTAVITE TRAGOVE DOBROTE DA IH DRUGI SLEDE.

Izvor: goodnewsnetwork.org      Foto: Ricardo Pimentel Cordero

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA SE NAJEŽIŠ!!! Redovna poseta grumeru se pretvorila u horor!
Sledeći tekstNA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME – Slučajno spasavanje (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime