Naslovna VESTI HEROJI PLANINE: brinu o divljim životinjama Srbiije! (VIDEO)

HEROJI PLANINE: brinu o divljim životinjama Srbiije! (VIDEO)

0
heroji planine

Zovu ih “Heroji planine” jer oni to zaista i jesu. Svakodnevno brinu i hrane brojne divlje životinje u Specijalnom rezervatu prirode Klisura reke Mileševke. Oni su Udruženje građana Jadovnik i između ostalih brinu o 40 parova beloglavih supova, dva mrka medveda, čoporu vukova, jatu gavranova i velikom broju lisica i jazavaca. Život divljih životinja bukvalno zavisi od ovih dobrih ljudi, napisano je na Facebook stranici Društva za zaštitu i proučavane ptica Srbije.

Članovi Udruženja su nedavno kupili SUPOMOBIL, terensko vozilo uz pomoć kojeg dopremaju hranu i sve što je potrebno divljim životinjama. Ipak, ostalo je još 1.500 evra, koliko moraju da isplate prethodnom vlasniku terenca. Upravo uz pomoć tog terenskog vozila, članovi Udruženja dopreme oko 30 tona hrane divljim životinjama. Vijugavim i lošim planinskim putem dugim 15km, hrana se svakodnevno prevozi do hranilišta divljih životinja.

PREMINUO NAJPOZNATIJI BELOGLAVI SUP NA SVETU: Dobrila pronađena mrtva u rezervatu Uvac!

BRAVO NIŠLIJE: Ovaj pas je bio na ivici smrti, SADA SE OPORAVLJA, prelep je!

Inače poznato je da su mnoge od ovih životinja zaštićene zakonom, a neke od njih su i ugrožene, pa je od suštinskog značaja da im se pomaže na svaki mogući način. Inače, Klisura reke Mileševke predstavlja jedno od najlepših prirodnih rezervata Srbije, sa netaknutom prirodom, vodopadima i životinjskim svetom koji oduzima dah.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete članovima pomenutog Udruženja, pa samim tim i divljim životinjama, svoje donacije možete uplatiti na sledeće račune: Udruženje građana “Jadovnik – oaza netaknute prirode”, PIB:106101720, Matični broj: 17776584, broj tekućeg računa: 205-146266-21. Pomozimo svi zajedno, jer ove divlje životinje i heroji planine to i te kako zaslužuju!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta bez prethodne saglasnosti autora.

Autor: Petface.net, foto: Udruženje građana Jadovnik, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA POŽRTVOVANOST: VATROGASCI SPASLI VIŠE OD 10 PASA IZ POŽARA – U akciji spašavanja povređena 2 VATROGASCA (Video)
Sledeći tekstKRATKONOGI DOSTAVLJAČI: Zamislite da vam paket dostave oni

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime