Naslovna VESTI PSI Mark i Pajo poručuju: Svi ste vi heroji

Mark i Pajo poručuju: Svi ste vi heroji

0
heroji petface

herojiNajhrabriji pas Pajo i njegov dragi Mark nastavili su putovanje ka Srbiji. To što su na korak do cilja daje im vetar u leđa da sve brže i brže koračaju. Kao što znate, cilj je povratak u Beograd, ali pre svega prikupljanje novca za lečenje dece obolele od raka.
Na ovom putovanju ih pratimo mi, ali i sitni problemi. Pocepao im se dušek za spavanje:
Mnogo zaista mogu da podnesem, ali spavanje na hladnoj zemlji nije na tom spisku. – jada nam se Mark.
Posle nekoliko pokušaja, uspeli su privremeno da ga poprave zahvaljujući kompletu prve pomoći!

heroji petface

Pored toga, konstantni su i problemi sa kolicima na kojima Mark nosi svu opremu neophodnu za ovakav poduhvat. Zato je Pajo predložio pauzu za čaj, dok majstori ne osposobe kolica za nastavak putovanja.

heroji petface
Slomljena kolica

Mark i Pajo krenuli su na ovo putovanje iz dva razloga. Prvi je prikupljanje sredstava za kupovinu infuzomata, koji će olakšati lečenje dece obolele od raka u Srbiji. Drugi cilj bio je odavanje počasti srpskim vojnicima koji su u Prvom svetskom ratu prešli preko Albanije i borili se na Solunskom frontu, kao i irskim trupama koje su branile Srbiju pre 100 godina u brojnim bitkama.

Pročitajte još: MAKEDONIJA: Irac Mark i labrador Pajo neumorno koračaju za decu obolelu od raka


Posetom Dorjanskom jezeru, o čemu smo pisali u prethodnom tekstu, ovaj hrabri dvojac kompletirao je istorijski segment poduhvata započetog u septembru. Sada im, po Markovim rečima, ostaje da ispune dve stvari: da se bezbedno vrate kući i da prikupe neophodni novac.

Kada smo Marka pitali da li ima nešto da poruči ljudima koji prate njegovo putovanje, on je pozvao sve da mu se priduže i da pomognu:

Svaka pomoć je značajna, a najjednostavnije je što možete samo poslati SMS na 4080. Cena poruke je 100 dinara, a broj važi za sve mobilne operatere u Srbiji.
Mark se zahvalio svima koji su do sada poslali poruku i priključili se ovoj nesvakidašnjoj i veoma humanoj akciji rečima „Svi ste vi heroji!“. Njemu i Paju ostalo je još samo 15-ak  dana hoda do povratka u Beograd. Pajo je nestrpljiv da stigne na Kalemegdan, ali u međuvremenu je pronašao nove prijatelje!

heroji petface

 Mi se priključujemo Markovom apelu i pozivamo sve vas da se priključite njihovoj akciji.

Njihovu plemenitu akciju možete podržati na jedan od dva načina:

  • Pošaljite poruku na broj 4080 ( tako što ćete praznu poruku poslati na broj 4080). Cena poruke za sve mobilne operatere iznosi 100,00 RSD.
  • Uplatite novac na: – dinarski tekući račun Udruženja “Uvek sa decom”, broj: 145-24049-93 Marfin Banka ili na
    devizni tekući račun u evrima  IBAN RS35145007080000118640
    Svrha uplate: ZA AKCIJU “HODOM ZA NJIHOV ŽIVOT”

Sav prikupljeni novac će preko Udruženja „Uvek sa decom“ biti iskorišćen za nabavku infuzomata, a oni će ih proslediti Dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst5 razloga zbog kojih TREBA da se zaljubiš u nekog ko ima psa!
Sledeći tekst85-godišnja baka Doris koristi marionetu kako bi nahranila vevericu! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime