Naslovna VESTI PSI HEROJSKI ČIN RADNIKA ŽELEZNICE: Spasili izgubljenog buldoga sa šina

HEROJSKI ČIN RADNIKA ŽELEZNICE: Spasili izgubljenog buldoga sa šina

0
spasli buldoga sa pruge

Najveća noćna mora svakoga ko ima četvoronožnog prijatelja nažalost se obistinila jednom momku sa Long Ajlenda. Naime, Majk Frankou, vlasnik jedne firme u Njujorku, sedeo je u parku i uživao u ručku kada se desilo nešto čemu se nije nadao – njegov pas po imenu Sampson je pobegao u nepoznatom pravcu.

spasli buldoga sa pruge

Frankou je bio očajan i satima je neprekidno tražio svog ljubimca, ali bez uspeha. „On se uvek vrati kući“, rekao je Majk Frankou novinarima. „Uglavnom samo dođe do mog kombija.“ Nažalost, u jednom trenutku Frankou je morao da prekine potragu i da se vrati na posao. Nije imao predstavu da se Sampson u međuvremenu našao na obližnjoj pruzi, dovodeći sebe u ogromnu opasnost.

spasli buldoga sa pruge

Ipak, odbegli kucov je imao mnogo sreće. Baš u to vreme, tim delom pruge je prolazio jutarnji voz koji je spajao dve oblasti Long Ajlenda, Montauk i Jamajku. Mašinovođa Kristijan Bek je upravljao vozom i spazio je buldoga na vreme.

Pročitajte i ovu priču sa pruge: PREDIVNA VEST: Ovaj napušten par je udomljen!

„Najveći strah u životu mi je da udarim psa“, izjavio je Bek za medije. „Na sreću, na tom delu pruge nije dozvoljeno ići brže od 65 kilometara na čas, što je meni bilo sasvim dovoljno da reagujem blagovremeno i usporim voz.“

spasli buldoga sa pruge

Mašinovođa Bek i njegov pomoćnik Vini Fragale sišli su sa voza i pokušali da dozovu Sampsona, koji se krio u senci. „Bilo je jasno da je već neko vreme bio napolju i da mu je bilo potrebno da se skloni u hlad“, rekao je Bek. „Pomislio sam na svog psa, kako bi njemu bilo da tako ostane napolju ili pobegne negde. Mnogo bih se uplašio.“

Posle nekoliko minuta, Bek i Fragale su uspeli da ukrcaju Sampsona na voz. Dali su mu vodu i nastavili putovanje ka Montauku.

spasli buldoga sa pruge

Bek, Fragale i drugi zaposleni u železnici uspeli su da dođu do Sampsonovog vlasnika tako što su objavili njegovu sliku u velikom broju grupa na Fejsbuku koje su namenjene baš ovome – lakšem pronalasku izgubljenih pasa. Frankou je kasnije rekao da Sampson obožava da se vozi i da je siguran da njegov ljubimac nije imao ništa protiv da se ukrca u voz čim su mu otvorili vrata.

Ne propustite: NELJUDSKI I OPASNO: U blizini centra Valjeva pronađeno tridesetak poluraspadnutih tela lisica

Dva prijatelja su se ponovo spojila nekoliko sati kasnije, kada se voz vratio u Bridžhempton. Bek i Fragale su se fotografisali sa psom dok su ga predavali vlasniku kako bi proslavili uspešno vraćanje Sampsona kući.

spasli buldoga sa pruge

Frankou je bio beskrajno zahvalan i oduševljen dobrotom dvojice železničara. „Ova dva čoveka su veoma posebni, čim su prihvatili da tako brinu o mom psu dok ga nisu vratili“, rekao je. Dodao je i da planira da Sampsonu stavi privezak sa imenom i kontaktom kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Izvor: People.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNELJUDSKI I OPASNO: U blizini centra Valjeva pronađeno tridesetak poluraspadnutih tela lisica
Sledeći tekstMOMAK JE HEROJ: Spasao mačku iz čeljusti dva psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime