Naslovna VESTI PSI TRAŽE HITNO ODUZIMANJE PASA ZBOG TEŠKOG ZANEMARIVANJA – Psi su u očajnom...

TRAŽE HITNO ODUZIMANJE PASA ZBOG TEŠKOG ZANEMARIVANJA – Psi su u očajnom stanju, stalno vezani i neuhranjeni! (VIDEO)

0

Ljudi imaju moralnu obavezu i dužnost da poštuju životinje i brinu o životu i dobrobiti životinja čiji opstanak zavisi neposredno od njih.

Građani Srbije imaju zakonsku obavezu da brinu o očuvanju vrste i o zaštiti života i dobrobiti svake jedinke“ i stoga je njihova dužnost da spreče i prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova ili Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sve oblike zlostavljanja životinja i ugrožavanja njihovog života i zdravlja.

NE SPUŠTAJ ME, HOĆU JOŠ DA SE MAZIM! Reakcija ovog laneta potpuno će vas raznežiti! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

NJIHOVA LJUBAV JE VEČNA: Stariji par lavova ISTOVREMENO USPAVALI da ne bi živeli jedno bez drugog!

Neadekvatna reakcija nadležnih, kao i izricanje blagih kazni ili potpuno odsustvo kažnjavanja zlostavljanja i ubijanja životinja predstavljaju sve veći problem, s obzirom da sve više građana postaje svesno svoje obaveze prijavljivanja zločina nad životinjama i da to mnogi od njih vrlo savesno i čine. Često se javljaju građani jer su u nedoumici kome da prijave određeni vid zlostavljanja životinja (naš zakon poznaje različite vidove fizičkog i psihičkog zlostavljanja), ali i zato što su ih nadležne institucije pogrešno uputile na neku drugu službu ili uopšte nisu reagovale. Ovog puta pojedine nadležne službe nisu zakazale.

Slučaj teškog zanemarivanja pasa tokom prethodnih dana prijavljen je u Travniku.

– Kazneno delo clana 318., molim vas delite! Tužilaštvo je dobilo prijavu za krivični postupak, veterinarska stanica je bila već na terenu, veterinarski inspektori takođe. Udruzenje Avlijaner Travnik traži hitno oduzimanje pasa zbog zanemarivanja i zapuštanja, psi su neuhranjeni, dehidrirani, nisu vakcinisani protiv besnila niti su čipovani. Mediji su dobili sve i pojedini su objavili. Molim vas sve delite – psi se nalaze kod S. K, kako kažu u veterinarskom uredu S. je odbila da primi prijavu koja je podnesena 13.07.2020. godine od strane veterinarske inspekcije. S. nije u sistemu i samim tim se vodi kao državljanin druge zemlje, nema BiH državljanstvo. Molim veterinarski inspektorat da uruče nalog za hitno izuzimanje pasa od dotične. Želim da se zahvalim vatrogasnoj jedinici Travnika koji su izašli na teren, te policijskoj postavi Travnik takođe, jer su i oni izasli na teren na poziv.

Kazneno dijelo clana 318., molim vas dijelite , Tuzilastvo je dobilo prijavu, za krivicni postupak, veterinarska stanica…

Gepostet von Besima Sivro am Montag, 3. August 2020

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS U PRIRODNOM REZERVATU UVAC: Mladunci PREPLAŠENI od helikoptera POPADALI U JEZERO!
Sledeći tekstZASTRAŠUJUĆE! Mačetu IŠČUPALI CEO REP SA KOŽOM! (UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime