Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako buve preživljavaju čak i hladne zime?

Kako buve preživljavaju čak i hladne zime?

0
hladne zime petface

Čak i kada su hladne zime, buve mogu stvarati velike probleme našim psima i mačkama, pa i nama samima. U stvari, baš zato što mnogi vlasnici ne koriste preparate protiv buva i zimi, zato i dolazi do infestacije ljubimaca ovim napastima. Evo nekoliko razloga zbog kojih buve prkose hladnim temperaturama i koji su najbolji načini da ih se rešite.

hladne zime petfaceOportunisti su

Na svu sreću, buva ni u jednom svom obliku ne može da preživi hladne zime i ledene temperature duže periode vremena. Međutim, one su veoma dobre u skrivanju kod toplih domaćina, kao što su psi i mačke, ili u toplim skrovištima kao što su šupe, garaže, pa čak i vaš dom, gde mogu da prežive celu godinu.

Pročitajte još: BIOSPOTIX: 10 potpuno nepoznatih činjenica o buvama i krpeljima!

Buve ne hiberniraju

Odrasle buve ne hiberniraju, to jest, bar ne u tradicionalnom smislu te reči. One mogu da uđu u neaktivno stanje do nekih pet meseci, ali temperatura ispod tri stepena može da ih ubije. Iz tog razloga odrasle buve traže topla mesta gde će izlegati svoja jaja, kako bi larve, koje bi se izlegle tokom proleća, bile u idealnim uslovima.

Ženka buve obično živi nekoliko nedelja na domaćinu i tokom ovog vremena će sisati krv domaćina dva do tri puta i izleći će dvadeset do trideset jaja dnevno. Ona može da izlegne i preko nekoliko stotina jaja u toku svog života, a ova jajašca padaju sa domaćina na vaš nameštaj, u dvorište i gde god da se ljubimac kreće.

hladne zime petfaceLutke iz kojih treba da se razvije odrasla jedinka buve mogu da prežive izuzetno dugo pod nepovoljnim uslovima i izlaze iz larve onda kada osete toplotu i izdahnut ugljen-dioksid, što označava da se domaćin u blizini i tada može da se nastani automatski na njemu.

Kako se rešiti buva

Najbolji način za rešavanje ovog problema jeste ako mu se pristupi ozbiljno tokom cele godine. Stoga, zima zapravo može biti najbolje doba godina da se borite protiv ovih napasti s obzirom na to da ih je manje i da su tada najmanje aktivne.

Pročitajte još: BIOSPOTIX ne samo da pomaže u borbi protiv buva, već i razbija zablude o njima!

Počnite tako što ćete redovno usisavati mesta na kojima vaš ljubimac provodi najviše vremena i obavezno redovno perite posteljinu vrelom vodom. Potrebno je da koristite i preparate protiv buva za svoje mace ili kuce. Postoje razni oblici ovih preparata kao što su ogrlice, sprejevi i spot-onovi.

hladne zime petfaceSad, kada još bolje poznajete neprijatelje svojih mezimaca, neće vam biti teško da krenete u borbu do istrebljenja, naročito kada vam u pomoć pritrčava cela linija Biospotix preparata. To su proizvodi koji su potpuno neškodljivi za vaše ljubimce, a koji će istovremeno odbiti napade buva i krpelja. Bilo da se odlučite za ampule, spot on preparate ili ogrlice, vaš pas ili mačka biće zaštićeni!

Prethodni tekstSRUŠILA INTERNET: Udomljeni pit bul ne prestaje da grli svoju vlasnicu!
Sledeći tekstKO JE ZA ZAGRLJAJE: Retriverka Lobotin svakog dana deli zagrljaje na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime