Naslovna VESTI PSI Sećate se psa i Irca Marka koji hodaju za decu obolelu od...

Sećate se psa i Irca Marka koji hodaju za decu obolelu od raka? Evo gde su!

0
hodaju za decu obolelu od raka petface

hodaju za decu obolelu od raka: “Do sada vam je pisao Mark, jer sam ja bio prezauzet njuškanjem, igranjem i istraživanjem novih krajeva. Međutim, ovih dana je on preokupiran planiranjem detalja za nastavak putovanja, pa me je zamolio da sa vama podelim svoje utiske.

Mnoge detalje već znate. Meni su najupečatljiviji bili trenuci susreta sa nepoznatim ljudima, koji bi nas pozdravljali kao najrođenije. Kupanje u Tari, trčanje za stadom na Durmitoru… Magle, kiša i hladnoća preko Sinjajevine.

Pročitajte još:
Podržimo ovu humanu akciju: “Hodom za njihov život”

U svemu sam uživao, jer znam da me je Mark poveo na nezaboravno i plemenito putovanje, koje za cilj ima pomoć najmlađima. Iako su me žuljale one nove cipele, koje mi je Mark nabavio specijalno za ovu akciju. Ali ni njemu nije bilo lako, pisao vam je već o tome sigurno…

hodaju za decu obolelu od raka petface

Tradicija, legende i duhovi predaka sa nama su na svakom koraku. Markov pradeda gazio je ovo tle sa svojim saborcima, Vesnin deda je išao potpuno istim putem kojim i ja imam čast da njuškam. Nije to mala stvar, pratiti tako hrabre ratnike na putu ka slobodi! Ovakve misli daju mi snagu da nastavim dalje, da se u potpunosti posvetim cilju koji nam je Mark postavio – dolasku na Krf, povratku u Beograd i prikupljanju sredstava za pomoć deci oboleloj od raka.

Maslinjaci, citrusi, sunce… Milina i uživanje! A cilj na vidiku doprinosi sve vedrijem raspoloženju. Konačno smo stigli na Krf, kakva radost! Tamo su nas dočekali kao heroje! Predsednik Srpske kuće čak nam je poklonio srpsku zastavu! Rekao sam Marku da neizostavno moramo obići i ostrvo Vido, jer je tamo bila srpska bolnica, i Mauzolej-kosturnicu, odakle se vidi i Plava grobnica.

hodaju za decu obolelu od raka petface

Ispostavilo se da ja baš i ne bih smeo tamo da se pojavim. Psima je pristup zabranjen, jer je ostrvo puno zečeva, fazana i paunova. Moj najdraži Mark je hteo da se usudi da pliva do tamo! Srećom, uspeo sam da ih ubedim da nisam gladan, da volim sve životinje i da sam ja u stvari jedan jaaako fini pas! Tada se i vreme odobrovoljilo, pa smo ipak uspeli da posetimo sve što sam želeo.

Pročitajte još:
OD BEOGRADA DO KRFA: Jedan čovek i njegov verni pas koračaju za živote bolesne dece!

Mark je imao i posebnu misiju na tom svetom mestu – da posadi seme srpkog hrasta, i u tome sam mu pomogao: iskopao sam rupu, ha! Pomolili smo se, svako svojim svecima, i vratili na Krf, da odmorimo još malo pre najteže etape ovog putešejstvija – uspona na Kajmakčalan. Ali jedva čekam!

Brojni ratnici nisu uspeli na ovom putovanju, nisu stigli do Krfa zbog preteških uslova i lošeg zdravlja. U njihovu slavu, i u slavu onih koji jesu preživeli, sećamo se ovog dela srpske istorije i borimo se za živote malih heroja u Srbiji.

hodaju za decu obolelu od raka

Mark je upravo podsetio jednog prijatelja da može da pošalje prazan SMS na broj 4080 i da tako pomogne. Zaista, to je najmanje što svako može da uradi! I ja bih, kad bi mi Mark pozajmio telefon!

Do sledećeg javljanja, voli vas vaš Pajo! Av av”

I mi možemo. Oni hodaju za decu obolelu od raka, a mi možemo poslati prazan SMS na broj 4080 i tako im pomoći!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.