Naslovna VESTI PSI POTRESNO SVEDOČENJE – Horor u azilu za životinje u Hrvatskoj

POTRESNO SVEDOČENJE – Horor u azilu za životinje u Hrvatskoj

0
Potresno svedočenje

Kada je otišla u Sklonište za nezbrinute životinje Luč Zagorja kako bi usvojila psa K.O. je bila toliko užasnuta stanjem u kojem se nalaze životinje da je odlučila da sve prijavi veterinarskoj inspekciji.

Kako prenosi potresno svedočenje zagrebački Večernji list, u boksovima koji su bili puni izmeta i mokraće je bilo po 7-8 pasa. Mnogi psi su besciljno lutali po dvorištu, a bilo je više povređenih životinja. Od mladića koji se tu zatekao K.O. je saznala da u skloništi ima preko 100 pasa. Kasnije, u telefonskom razgovoru je od ženske osobe koja se predstavila kao Marija, saznala je da u skloništu nema više volontera jer to zahteva „puno papirologije“!

Fotogarafije koje su načinjene svedoče o stanju u ovom prihvatilištu. K.O. je o svemu obavestila i načelnika opštine.

BRAVO KOMŠIJE – Grad RIJEKA ima „PRVOG MAČKA“

Veterinarska inspekcija koja je izašla na teren nije pronašla veće nepravilnosti u radu prihvatilišta.

Potresno svedočenje

Nekoliko dana kasnije K.O je ponovo posetila prihvatilište. Sada više nije bilo povređenih pasa a donekle je bio smanjen i broj životinja u boksovima. Međutim, tada je doživela novi šok. „Krenule smo prema zgradi i čule mijaukanje, dolazilo je iz transportera koji su stajali blizu ulaza. Pronašle smo dvije zatvorene mačke, plivale su u hladnoj vodi punoj fekalija.” – izjavila je K.O. Mačke su oslobodila, a kada su krenule kući presreo ih je vlasnik prihvatilišta želeći da im da dodatna obaveštenja o stanju u prihvatilištu.

Potresno svedočenje

Brojke, različite tehnikalije, uveravanja da imaju veterinare i veći broj veterinara…sve to je izrečeno kako bi se K.O. i njena ćerka uverile da situacija u prihvatilištu nije tako strašna kako one pričaju. Vrhunac price vezane za mačke je objašnjenje da su se dve mačke koje je K.O. oslobodila iz transportera same zavukle i da nisu štićenice azila. Razuman komentar ove dobre žene je bio da su se same uvukle i same zatvorile vrata iznutra!

Potresno svedočenje

Večrnji list je takođe tražio obaveštenja o ovom slučaju kako od veterinarske inspekcije tako i od samog prihvatilišta. Izjave i saopštenja su prilično kontraverzna sve do detalja da inspekcija tokom nadzora nije ni videla niti čula mačke iako u prihvatilištu priznaju da na staranju imaju 9 mačaka.

UPUCAO PSA I SAMO OTIŠAO! Ne mogu da objasne detetu da Klajda više nema

Pas kojeg je K.O. želela da udomi joj je predat tokom druge posete. Po njenim rečima za svega nekoliko nedelja kujica staford terijera je bila znatno mršavija i pokazivala je strah prema radnici koja ju je dovela. Iako se radi o rasi koja je klasifikovana u grupu opasnih pasa i zahteva posebnu proceduru udomljavanja, pas je udomljen po veoma kratkom postupku. Po rečima K.O. upravnica prihvatilišta je rakla da ne zna kakva je procedura, a da se K.O sama raspita kod veterinara!

Potresno svedočenje

Valjda iz želje da se što pre oslobode neprijatnih pitanja i lošeg publicitita koji je pratio celu ovu priču, vlasnik i upravnica su “skratili” postupak i dali psa ženi odmah. Papirologija se tek sada završava. Srećom pas je sad na sigurnom i u domu u kom će dobiti potrebnu ljubav i negu.

Izvor: Večernji List  Foto: Privatan album

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJDIRLJIVIJI VIDEO DANA – Reakcija psa koji je ugledao sliku svog uginulog prijatelja! (VIDEO)
Sledeći tekstŠTA ĆE BITI SA NJIM – Vezan na kratko, mršav, smrzava se…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime