Naslovna VESTI PSI MA BRAVO: Hotel na Staroj Planini otvorio vrata za pse lutalice!

MA BRAVO: Hotel na Staroj Planini otvorio vrata za pse lutalice!

0
Hotel na Staroj Planini petface

Đole, Linda i Cveta žive na Staroj Planini. Zahvaljujući menadžmentu hotela “Stara Planina” oni se ove zime nisu smrzavali u ledenim noćima, jer su pušteni u hol hotela da se ugreju i prespavaju!

-Oni ovu zimu svoje šapice svaku noć greju u holu toplog hotela na Staroj Planini. Zaposleni su im dozvolili da spavaju u hotelu, kako se ne bi napolju smrzli od zime, i takav milosrdni čin je naišao kod svih veliko oduševljenje. Zovu se Đole, Linda i Cveta i u početku su bili veoma nepovrljivi prema ljudima, da bi se kasnije uz nas zaposlene i goste hotela pripitomili. Tu su već godinu dana i mi ih redovno hranimo, dajemo vodu, igramo se sa njima, a i napravili smo im kućice, kaže zaposlena u hotelu Sanja Jovanović.

APLAUZ ZA GEST: Pustili psa u ulaz zgrade, pa zamolili komšije da ga ne diraju!

Sa dolaskom zime, obilnih snežnih padavina i niskih temperatura, koje su na Staroj Planini ponekad i do minus 10, nije bilo moguće da psi borave napolju, jer bi tako doživeli sudbinu brojnih napuštenih pasa Srbije – izgladnelost, smrzavanje i naposletku smrt.

Hotel na Staroj Planini petface

– Ranije su uvek dolazili do glavnog ulaza hotela, stoga smo došli na ideju da ih pustimo da borave u delu ispred recepcije, da bi im bilo toplije. Svi smo se brzo složili da je to najbolje za njih. Nismo bili sigurni kako će gosti reagovati, iako smo “pet friendly” hotel, ali na naše veliko oduševljenje, svi komentari su pozitivni. Deca, a i njihovi roditelji ih obožavaju, uglavnom ih hrane, igraju se sa njima i fotografišu. Naši ljubimci su pitomi, druželjubivi i vrlo pametni. Nikada nisu vršili nuždu u delu ispred recepcije ili upropastili enterijer. Dok borave u predprostoru uglavnom spavaju ili zabavljaju naše najmlađe, a kada neko od njih zalaje, ili lupne šapom o staklo, znamo da žele da idu napolje. Svake večeri se vraćaju, i tu borave u toku noći, za kraj nam kaže Sanja.

ZA PRIMER SVIMA: Ovu kucu su pustili da se ugreje u vozu od Novog Sada do Inđije!

Koliko BRAAAAAVO zaslužuju ovi ljudi?! BRAVO, BRAVO – vi ste primer svima kako se treba ponašati!

Izvor, Foto: Jelena Lena Sladojević

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNe Roki, ovog puta čamac sa tvojim prijateljem Šabanom neće doći…
Sledeći tekstSNIMLJEN JE: Ostavio je mokro i promrzlo mače u kutiji pelena za bebe!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime