Naslovna VESTI SPAS U PRAVI ČAS: Hrabri momak spojio bebu losa i njegovu mamu

SPAS U PRAVI ČAS: Hrabri momak spojio bebu losa i njegovu mamu

0
spasavanje bebe losa

Svakodnevno oko sebe možemo naći podsetnike da treba da usporimo i obratimo pažnju na one iz okruženja kojima je naša pomoć možda neophodna. Često jurimo kroz život ne primećujući ništa, ali ova beba los je imala sreće da mu se u nevolji nađe jedan hrabri momak koji je rešio da ne sedi skrštenih ruku već da nešto preduzme i spasi dan.

spasavanje bebe losa

Andrea Bok se vozila kroz Klem Galč na Aljasci, jednog mirnog nedeljnog jutra, kada je odjednom došlo do zastoja u saobraćaju. Mama los i njena beba su pokušavali da pređu auto-put, ali izmoreno mladunče nije nikako uspevalo da preskoči bankinu. Mama los se unervozila jer je bila razdvojena od svoje bebe, a kola su se samo gomilala i pravila sve veću gužvu na prometnom putu.

Pročitajte i ovo: ODANOST BEZ GRANICA – Očajno trči za vozilom hitne pomoći u kojoj se nalazi vlasnica!

Bokova je sedela u autu otprilike 20 minuta i posmatrala bebu losa kako pokušava da pređe ogradu. „Maleni bi došao blizu kraja ograde, ali bi ga onda majka vratila ka sredini, nisu uspevali da se razumeju. Mislim da je ona pokušavala da ga odvede do sredine ograde jer tu nije bilo automobila i mislila je da tuda može da prođe“, ispričala je Bokova.

spasavanje bebe losa

Džo Tejt je takođe bio zarobljen u svom autu – upravo se vraćao sa svojim prijateljima sa pecanja. I on je posmatrao dramu koja se odvijala na auto-putu, ali je i rešio da preuzme stvari u svoje ruke kako bi pomogao svima – i vozačima, a najpre mami i bebi.

Čekao je pravi trenutak, da mama los bude već sa druge strane puta. Saobraćaj joj je zaklonio pogled na bebu, a ovaj čovek je brzo zgrabio bebu losa i prebacio ga preko ograde, odakle je mogao da odjuri do mame“, objasnila je Bokova šta se dogodilo.

spasavanje bebe losa

Losovi inače mogu biti veoma opasni za ljude, ako su uspaničeni i ako su u blizinu svojih mladunaca. Ako se mama los oseti ugroženom, mogla bi se razbesneti i udariti nogama ili zgaziti onoga koga smatra pretnjom po svoju bebu. Zato je najbolje održati bezbednu distancu. Uglavnom nije dobra ideja da se mešamo u situacije koje se tiču divljnih životinja, ali ovaj događaj je zahtevao brzu reakciju za dobrobit svih.

Pročitajte i ovo: UHAPŠENI ZLOČINCI – Udarcima ubili iscrpljenog konja koji je pao u jarak!

Srećom, Tejt nije reagovao nepromišljeno, već je prvo sa prijateljima osmislio plan da zakloni mladunče tako da ga mama los ne vidi – prikolicom.

spasavanje bebe losa

Zahvaljujući Tejtu, beba los je uspešno spojena sa mamom. Bezbedno su prešli na drugu stranu puta, a Tejt je rekao da je zahvalan što je sve prošlo kako treba. „Svestan sam da je moglo poći po zlu da me je mama los videla. Ali ishod je bio najbolji mogući i rizik koji sam preuzeo vredan je toga.“

Divlje životinje obično mogu da se pobrinu za sebe, ali sreća je imati na koga da se osloniš kad je ograda kraj puta previsoka za tvoju bebu!

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.