Naslovna VESTI MAČKE MOŽEMO SVI: Postavljene prve hranilice za napuštene mace!

MOŽEMO SVI: Postavljene prve hranilice za napuštene mace!

0
hranilice petface

23. jula Grčku je zadesila strašna nesreća, kada je 91 osoba tragično izgublila život u stravičnim požarima. Najgore su prošli stanovnici odmarališta Mati, gde je većina žrtava poginula u svojim kućama ili automobilima dok su pokušavali da pobegnu. Spašavani su ljudski, ali i životinjski životi, a danas – dva meseca kasnije – i dalje se oseća strah i tuga među stanovništvom.

I mi smo virtuelno bili “sa njima”, izveštavali smo o prvim fotografijama pasa iz požarom zahvaćene Atine, ali i o spašenim ljubimcima.

hranilice petface

Danas se takođe pričom selimo u grčko letovalište Mati, gde su tamošnji ljubitelji životinja sproveli jednu plemenitu akciju. Naime, uz pomoć mnogih organizacija i pojedinaca, postavljene su prve hranilice za napuštene mace u ovoj grčkoj oblasti.

Spašen JOŠ JEDAN pas koji je preživeo požar u Grčkoj!

Prvih šest hranilica, od ukupno 25 koliko je planirano, postavljeno je u oblastima Mati, Kokino Limanaki i Vouts.

hranilice petface

– Uskoro će loše vreme. Moramo se pobrinuti za jadne životinje, koje su preživele pre dva meseca. One su napuštene, vode ionako težak život na ulicama, a mi im moramo pomoći. Brinite da hranilice ostanu čiste – nemojte ubacivati smeće u njih. Samo dodajte suvu hranu i to je sve. Zaštitimo ih i od krađe, napisali su na svojoj stranici volonteri grčke “Second Chance Animal Rescue Society”.

hranilice petface6

Inače, Grčka je poznata po macama koje turisti viđaju na ulicama grčkih. Evropska komisija je, ranije 2007. godine, tužila grčke vlasti Evropskom sudu pravde zbog kontinuirane nebrige za blagostanje životinja. Grčkoj se takođe prebacivalo to što ne sprovodi politiku sterilizacije životinja, a Grci su upravo tome i pružali najveći otpor jer se sterilizacija u grčkoj javnosti smatra neprirodnom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŠta ZAKON PROPISUJE u vezi držanja pasa kao kućnih ljubimaca?
Sledeći tekstMEĐU PRVIMA U SRBIJI: Petface dobio VIBER COMMUNITY – ČITAMO SE NA VIBERU!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime