Naslovna VESTI ZIMA JE I SNEG JE PREKRIO SVE: Kako napraviti hranilicu za ptice,...

ZIMA JE I SNEG JE PREKRIO SVE: Kako napraviti hranilicu za ptice, kako bi ih prehranili kada sneg prekrije svu hranu? (VIDEO)

0
hranilicu za ptice petface

Pored pasa i mačaka sa ulice, veoma ugrožene vrste su i ptice, koje se ne sele i ostaju u našim krajevima i tokom zime. Ove vrste ptica imaju veoma velike probleme kada padne sneg, što je slučaj poslednjih dana u našoj zemlji.

Svo zrnevlje koje su mogli da skupljaju po njivama i zemlji, sve mrvice i izvori njihove prehrane su sada prekriveni snegom. Ako im dobri ljudi ne pomognu, ako se negde ne uvuku u nečiju letinu i ne rizikuju da će ih neko pronaći i pojuriti, teško mogu da dođu do hrane koja im odgovara.

Nije teško, možemo se postarati i zbrinuti naše leteće prijatelje koji nas zorom bude i čitav dan nam učine lepim uz predivnu pesmu. Kako bi ta pesma bila još lepša, možemo se potruditi da i oni tokom zime budu zbrinuti i sa hranom.

PROČITAJTE I:

Kako DRŽATI GOLUBOVE u stambenim zgradama, a ispoštovati svu zakonsku regulativu?

Ono što nam je pored dobre volje i malo truda potrebno jeste komad drveta, daske, koje sigurno možemo pronaći odbačenu u našem domu i jedna staklena flaša. Flašu treba pri dnu pažljivo obrezati skalpelom za stakli i onda provući kroz ključalu i hladnu vodu kako bi se taj deo odvojio. Budite veoma OPREZNI KOD OVOG DELA posla. Naravno sve ovo može i lakše da se izveda, a to je da se koristi plastična flaša.

hranilicu za ptice petface

Zatim, obradite drvo koje kako bi se napravilo lepo postolje. Možete koristiti i testericu za tehničko. Potrebno je i napraviti da obruča od drveta. Jedan da bude uži, malo veći od glića flaše, a drugi da bude u srazmeri tela flaše, kako bi flaša bila čvrsto prikačena.

Takođe je potrebno napraviti na donjem kraju ove hranilice jedno koritance gde će se zadržati hrana, zrnevlje i semenke koje budemo stavili.

PROČITAJTE I:

BRAVO: Desetogodišnja devojčica SPASILA ŽIVOT malom golubu!

Kada smo sve pripremili, proces primene je više nego jednostavan, samo sipajte u gornji otvor flaše semenke i zrnevlje i videćete kako ono lepo ispada u korito.

Jedan od načina pravljenja prikazujemo ovde:

Ovako će ptičice sigurno biti zbrinute što se tiče hrane, a mi ćemo biti srećni jer smo učini jedno dobro delo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.