Naslovna VESTI PSI PRESTRAŠENI PSIĆ Hugo pronađen povređen u okruženju fabrike

PRESTRAŠENI PSIĆ Hugo pronađen povređen u okruženju fabrike

0

Nakon što je psić, koji je kasnije dobio ime Hugo, završio u potpunosti sam na ulici, provodio je dane u blizini fabrike gde su živeli i drugi psi.

Nažalost, jednog dana Hugo je završio u borbi iz koje je izašao povređen. Jedan od radnika fabrike je uvideo da je u lošem stanju i odlučio da pozove pomoć.

hugo petfaceUdruženje „Nada za šape“ dobila je poziv o malom Hugu i odmah su krenuli u akciju spasavanja. Kada su spasioci stigli, našli su ga kako odmara na ćebetu kod ograde, ali čim su ga primetili, odmah je ustao i odšepao iza ograde, suviše uplašen da pusti bilo koga da mu se približi.

Spasioci su pokušali da mu daju hranu, nadajući se da će ga to navesti da im se približi, ali je otrčao još dalje u jednu od garaža fabrike i sakrio se ispod buldožera.

Pročitajte još: KRUŠEVAC: Spašen pas koji je uplašen, pored puta, čekao vlasnika koji ga je izbacio!

Nastavili su sa pokušajima, ali samo je gledao u njih i odbijao da se pomeri, kao da je paralisan.

Spasioci su znali da mališa nikada neće prići dobrovoljno, zbog čega su odlučili da brzo stave povodac oko njega i nakon malo borbe, konačno su uspeli da ga spasu.

hugo petfaceČim su stigli kod veterinara, Hugo je pregledan i otkirveno je da su povrede mnogo teže nego što se mislilo. To je najverovatnije i bio razlog njegove preplašenosti. Rane su bile izuzetno duboke i inficirane, tako da je završio na operaciji i čišćenju infekcija.

Pročitajte još: DIVNA IDEJA: Deca čitaju psima koji su stidljivi i uplašeni!

Kada je psić počeo sa terapijama, postao je potpuno drugi pas. Kako se postepeno osećao bolje, znao je da je siguran i počeo je da se opušta u društvu spasilaca. Sada je Hugo potpuno zdrav i obožava život u svojoj privremenog porodici dok čeka stalan dom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.