Naslovna VESTI PSI UŽIVO IZ NIŠA: Hvatanje napuštenih pasa koji su juče i danas napali...

UŽIVO IZ NIŠA: Hvatanje napuštenih pasa koji su juče i danas napali dve žene!

2
Hvatanje napuštenih pasa petface

Hvatanje napuštenih pasa na lokaciji Staro Groblje u Nišu, odigralo se jutros, prema rečima Milana Đorđevića, zamenika načelnika PR odeljenja komunalne policije Niš sa kojim je redakcija Petface-a stupila u kontakt!

– Informacije sa terena su da su u toku jutra na navedenoj lokaciji bili predstavnici i gradske opštine Palilula i rukovodstvo JKP „Medijana“, kao i sami radnici Zoohigijeničarske službe koji su pokušavali da uhvate i zbrinu pse koji obitavaju na navedenoj lokaciji. Po oučenom, na terenu i na osnovu dobijenih informacija od samih građana, reč je o brojci od oko 10-15 pasa, rekao je Đorđević za naš portal!

Vođeni ranijim iskustvom, kada su građani koji žive u blizini Starog Groblja uzimali pse lutalice u zaštitu pa čak se dešavalo i da fizički napadaju radnike JKP „Medijane“ onemogucavajuci da se ovi psi zbrinu, u ovoj akciji su danas sudelovali iz Odeljenja komunalne policije.

Pročitajte još:
NIŠLIJE OPREZ: Lažni veterinarski inspektor vakciniše pse! Policija traga za njim!

Đorđević je odgovarajući na naša pitanja, naglasio da prema infomracijama kojima raspolažu, na teritoriji Grada Nisa ima oko 1.000 pasa lutalica i JKP Medijana radi na njihovom zbrinjavanju, a poštujuci u skladu sa programom smanjenja populacije pasa lutalica na teritoriji Grada Niša.

O daljoj sudbini uhvaćenih pasa se ne zna mnogo, a Đorđević nam je rekao da će žrtve ovog čopora, kao i svi oni u slučaju ujeda pasa lutalica, moći da se obrate Komisiji za mirno rešavanje sporova, nastalih ujedima pasa lutalica.

– U dogovoru sa njima se određuje iznos odštete koje lice dobija od strane grada, potvrdio nam je gospodin Đorđević.

Kako su ranije preneli mediji, direktor sektora higijene JKP “Medijana” Ljuborad Stevanović izjavio je da će svi psi uhvaćeni u današnjoj akciji biti prebačeni u prihvatilište na Bubnju. Oni psi koji imaju mladunce, biće predati Društvu za zaštitu životinja. On je takođe dodao da će svi psi biti sterilisani i čipovani.

Da podsetimo, napušteni psi su na Starom Groblju juče izujedali sedamdesetšestogodišnju Nišlijku, a jutros napali dvadesetogodišnju studentkinju.

Uskoro, nove informacije,..

Foto: www.juznevesti.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOBRENOVAC: Spašen pitbul iz napuštene barake!
Sledeći tekstMače koje je pronađeno sa brojnim ranama i obojeno ljubičastom bojom, našlo je svoj dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime