Naslovna VESTI PSI I OVO POSTOJI: Besplatna hrana za kućnog ljubimca, ukoliko je vlasnik u...

I OVO POSTOJI: Besplatna hrana za kućnog ljubimca, ukoliko je vlasnik u finansijskoj krizi!

3
kucni ljubimci u becu petface.jpg

On je proglašen najboljim gradom za život, kada je kvalitet istog u pitanju. Nezaposlenost u njemu je manja od 9 odsto. Koliko misle na sve, dokazuje i ovaj podatak. Naime, ukoliko živite u Beču i izgubite posao, raskinete sa partnerom ili dođete u bilo koju tešku situaciju, a imate kućnog ljubimca – pomoći će vam volonterska organizacija „Futterbox Österreich“.
Kako su tamošnje vlasti navele, kućni ljubimci – pas, mačka ili neki drugi – svom vlasniku donosi mnogo sreće, zadovoljstva i ljubavi. Kada njegov vlasnik ostane bez zaposlenja ili na drugi način dođe u tešku finansijsku situaciju, onda su i životinje u krizi.
Tada su odlučili da će od 2013. godine sprovesti u delo svoj projekat „Sozialtafel für Haustiere“. On uključuje one vlasnike kućnih ljubimaca koji se nalaze u teškoj finansiskoj situaciji, a podazumeva pravo na besplatnu hranu kao i pribor za životinje.
Pravo na ovu vrstu pomoći imaju vlasnici kućnih ljubimaca:
1.koji imaju boravak u Austriji
2.koji imaju dokaz o manjoj plati od 870 € (domaćinstvo od jedne osobe), 1.300 € (domaćinstvo od dve osobe) + 110 € za svaku dodatnu osobu
3.koji su imali svoje kućne ljubimce i pre teške finansijske situacije

Koliko će nam godina biti potrebno za ovakvu vrstu pomoći,…

3 KOMENTARA

  1. Mislim da bi mnoge zemlje trebale da se ugledaju na Austriju. Imaju mnogo dobrih zakona koji se, sto je jos bolje i sprovode kao i akcija poput ove. Kod njih,npr. kad je prisutno nasilje u porodici iz kuce-stana ne izlazi maltretirana osoba vec nasilnik i nedo mu bog da im se priblizi ili ih uznemirava na bilo koji nacin,odmah mu po kratkom postupku sledi zatvor. Potkresano granje i grmlje iz dvorista moraju da odvezu na odredjeno mesto za otkup te vrste djubretai plate njegovu tezinu. Posebne sluzbe ce se pobrinuti da se ono pretvori u humus kojim se djubre gradski parkovi. Ali ne dao vam Bog da ga svojevoljno odlozite gde vam padne na pamet,a ni slucajno pored kontejnera,kad vas uhvate ili vas snimi neki revnosni gradjanin ima da narednih 5 god. radite da biste platili kaznu. Tamo je cista voda iz cesme jeftina ali je paprena cena otpadnih voda,zato sto se one preradjuju i ciste vracaju u reku. I ovo je dosta a ima toga jos sto kod nas nece doci ni za 1000 god. kakav smo mi narod. Kopiramo samo lose stvari,a dobre preskacemo.Kosta truda i rada.

  2. kada cemo mi u Srbiji imati takvu vrstu pomoci?Ja kao invalid podstanar sa svojom decom bez posla zivimo od mizernu socijalnu pomoc zbrinula sam 3 kuce i 6 macaka .Sada ih imam 4 nemam vise cime da prehranim sebe i dete a plus te zivotinjice jos i kada se razbole neznam sta cu da radim i kako da im pomognem.?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.