Naslovna MORSKO PRASE IGRA I ZABAVA Igračke za morsko prase

Igračke za morsko prase

3
igračke za morsko prase petface
petopedija_morsko_prase_igracke_6
Igračke za morsko prase

Morski prasići su živahne i jako radoznale životinje, pa je dobro obezbediti im neki vid zabave u kavezu, jer tu provode najveći deo vremena. Pri tom su morski prasići prilično nespretni i lako se povredjuju, pa za njih nisu odgovarajuće razne vrste igračaka namenjene hrčcima i manjim glodarima, kao što su razni točkovi za trčanje, tuneli za provlačenje, merdevine za penjanje i slično. 

Interesovanja morskih prasića se u glavnom svode na njuškanje i grickanje predmeta, pa im treba obezbediti igračke koje bi im odgovarale u tom smislu. Najvažnija stvar pri izboru igračke za morsko prase je da je izrađena od potpuno prirodnih i neškodljivih materijala, što znači da treba izbegavati plastiku, veštački bojene materijale ili stvari koje su lepljene.

Danas je moguće nabaviti u pet šopovima cevi, kroz koje mogu da se provlače a ujedno mogu i da se sakriju u njih. Neki prasići vole klackalice i loptice za igru. Neophodno je obezbediti im i nešto tvrdo za grickanje da bi trošili zube koji kod njih rastu tokom celog života.

O problemima sa zubima morskoh prasića pogledajte OVDE.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKokcidioza golubova
Sledeći tekstIshrana bolesnih pasa

3 KOMENTARA

    • Najbolje bi bilo da ne kupujete tocak i da ga ne stavljati za povodac moze da polomi kucnu isto vazi i za loptu a napolje bi smelo da se iznese

  1. Najbolje bi bilo da ne kupujete tocak i da ga ne stavljati za povodac moze da polomi kucnu isto vazi i za loptu a napolje bi smelo da se iznese

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime