Naslovna VESTI IMA NADE ZA SVET! – Posle 155 godina rodila se beba retkog...

IMA NADE ZA SVET! – Posle 155 godina rodila se beba retkog Indijskog nosoroga.

0
rođena beba nosoroga

Nedavno se u zoološkom vrtu u Vroclavu u Poljskoj prvi put posle 155 godina, u zatočeništvu rodila beba retkog Indijskog nosoroga. Ovo je izuzetno ugrožena vrsta i predstavlja pozitivan korak u naporima ovog zoološkog vrta da se očuva ova jedinstvena životinja.

rođena beba nosoroga

Indijski nosorozi su opasno blizu nestanka sa naše planete. Iako je pokrenut program njihove zaštite ima ih još jedva oko 3.600 primeraka. 170 njih živi u 66 zooloških vrtova širom sveta.

Ne propustite: DRAMATIČNO! – Prodavačica NA HAUBI AUTOMOBILA pokušava da spreči krađu psa vrednog 10.000 dolara.

Prema rečima zaposlenih u zoo vrtu, majka po imenu Maruška izuzetno brižno neguje svoju bebu. Novorođenče je za sada sklonjeno od očiju javnosti. Ovi nosorozi se uglavnom hrane lišćem, travom i mladim grnčicama. Beba naravno, još uvek sisa majčino mleko.

rođena beba nosoroga

Pogledajte i ovo: POTRESNO I DIRLJIVO! – Kako je PRVI PUT u životu OKUPAN dugo zanemarivan pas. (VIDEO)

Indijski nosorozi dostižu dužinu do skoro 4 metra, a mogu biti teški oko 3 tone. U prirodi nastanjuju vlažno-travnate regione severne Indije. Nosorozi kao i slonovi su česta meta krivolovaca. To je i dovelo do toga da su beli i crni nosorozi veoma ugroženi a mnoge države su uvele stroge mere kako bi spasle i očuvale preostale primerke.

rođena beba nosoroga

Inače, prošle godine u jednom nacionalnom parku u Indoneziji su primećene dve izuzetno retke vrste Javanskog nosoroga. Sada se proučavaju što bi trebalo da doprinese donošenju mera koje bi im obezbedile opstanak na našoj planeti.

Izvor:  newsonpets.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.