Naslovna VESTI PSI HUGO – Ima osam, devet meseci, ali ŽIVI tek MESEC dana!

HUGO – Ima osam, devet meseci, ali ŽIVI tek MESEC dana!

0
pas Hugo je spašen

Ovo štene je pronađeno i spašeno u okolini Jagodine pre oko mesec dana. Ležao je na betonu, sklupčan u mukama. Činilo se da se živ raspadao u strašnim ranama, a smrad se širio. Najstrašnije od svega bile su njegove oči – u njima više nije bilo ni tragova nade.

pas Hugo je spašen

Kako kažu iz grupe Male šape velikog srca koji su preuzeli nesrećno kuče pregled kod veterinara je pokazao da je pas oboleo od teškog oblika demodeksa i šuge. Od žene koja ga je hranila prethodna tri dana saznali su da je neko samo ostavio štene ispred prodavnice i otišao. Pas je već bio u tako lošem stanju.

Pročitajte i ovo: MAMA, ZAGRLI ME! Napušteni pas se oporavio zahvaljujući LJUBAVI

Zatražena je pomoć svih koji mogu i žele da učestvuju u spašavanju mališana koji je bio na ivici smrti. Započet je dugotrajan i skup proces lečenja i oporavka. Pas je dobio i ime – Hugo. Juče su Male šape velikog srca objavile na društvenim mrežama divnu vest. Hugo se uspešno oporavlja i poslao je poruku koja nas je sve ganula.

pas Hugo je spašen

Zovem se Hugo.

Imam sedam, osam, devet… meseci, ali živim tek mesec dana. Sve ono pre bih želeo da zaboravim  Patnja, bol, izdaja… predaja. Želeo sam samo da se što pre završi i da odem.

Već sam krenuo, ali… Desilo se čudo!

Sad želim da živim i da se radujem što sam ostao i da volim i da me vole… Kako je lepo kad te vole i paze i pomažu da ne boli! Dobro sam. Uskoro ću biti i lep.

Voleo bih da me uzme neko dobar ko ni malo ne liči na onog “mog” čoveka koji me je ostavio kad mi je bilo najteže.

Ima li nekog ko bi me hteo?

pas Hugo je spašen

Pročitajte i ovo: UMIRAO JE U BOLOVIMA – Priča NAPUŠTENOG PSA o životu na ulici

Dakle, Hugo se lepo oporavio, a sva je prilika je da će biti još bolje. Pobedio je sudbinu i zlu nameru nekoga ko je mislio da je čovek. Ostavljen da ugine u bolu i samoći imao je puno sreće i odlučnosti da preživi. Previše je ovakvih pasa, previše je ovakvih neljudi. Srećom, ima i onih ljudi koji se ne mire sa tim. Koji se trude i bore za život.

Izvor:  Facebook Male šape velikog srca

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.