Naslovna VESTI PSI IMAO SREĆE: Štenetu samo vrh nosa virio iz vode

IMAO SREĆE: Štenetu samo vrh nosa virio iz vode

0
štene imalo sreće

Okeani mogu da budu nepredvidivi, a štene po imenu Skip Džek iskusilo je to na sopstvenoj koži – odnosno krznu. Njega je, naime, vodena struja odvukla daleko od obale i jadničak je jedva uspevao da održi makar vrh njuškice iznad vode kada su mu u pomoć priskočili hrabri pripadnici obalske policije.

štene imalo sreće

Kristin Fonklajn nalazila se na privatnoj plaži u blizini Rapahanoka u Virdžiniji kada je njen pas otrčao prema okeanu, a snažna struja ga je povukla u bodu, kako prenosi magazin Zaliv Česapik. Fonklajn i njena prijateljica pokušale su da izbave kucu iz talasa, ali je voda postala preopasna, pa nisu imale drugog izbora nego da pozovu policiju.

Pročitajte i ovo: PREDIVNA VEST! Napušteni pas gotovo istog dana DOBIO NOVI PRAVI DOM!

Struja je odvlačila Skipa ka zalivu Česapik, gde su u tom trenutku na brodiću bili pozornici obalske straže Kajl Džons i Teri Mekelips. Oni su odgovorili na poziv zabrinute Skipove vlasnice.

štene imalo sreće

„Bilo je prilično izazovno spaziti glavu malog smeđeg psa u oblasti gde smo se mi nalazili. Bilo je mnogo opreme za hvatanje rakova i jastoga koja nas je ometala, a s druge strane, pas je bio u vodi gotovo dva sata pre nego što smo ga našli, pa smo bili sigurni da će biti iscrpljen,“ rekla je Mekelipsova. Međutim, policajci su se upustili u potragu.

štene imalo sreće

„Odjednom sam ugledala mali braon nosić. To je bio pas! Bio je toliko umoran da je jedva držao njušku iznad površine vode, dok mu je ostatak tela bio pod vodom. Nemam predstavu kako smo uspeli da ga vidimo,“ ispričala je Mekelipsova za medije.

Pročitajte i ovo: ŠOKANTNO MUČENJE – Pronađeno izgladnelo štene prekriveno izmetom u zaključanom kavezu.

Prema izveštaju, pas se sručio na pod brodića čim je osetio da je na bezbednom. Veterinar je procenio, nešto kasnije, da pas nema nikakvih povreda osim upale mišića i iscrpljenosti. Mekelipsova je ispričala da su svi iz njene kancelarije dali prilog da se kupi prsluk za plivanje za ovog malog retrivera, kako bi ubuduće mogao neometano da uživa u svojim plivačkim poduhvatima.

štene imalo sreće

„Bilo je predivno i svi su bili dirnuti. Fonklajnova je bila toliko zahvalna, a pas je odmah nakon što se odmorio pokazao koliko energije ima,“ zaključila je Mekelipsova.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.