Naslovna VESTI MAČKE Naučnici kažu da je vrlo bitno kakvo ime dajete svojoj maci!

Naučnici kažu da je vrlo bitno kakvo ime dajete svojoj maci!

0

Divan dan je došao i sve je spremno da mače uđe u vaš dom. Prvi zadatak, odabir mačeta, je uspešno završen, ali.. Izbor imena može da vas stavi na „teške muke“. Ponekad, ime se može doći samo od sebe, a u nekim slučajevima, vlasnici kažu, to nije bila jednostavna odluka!

Naučnici sada idu korak dalje, pokušavajući da pomognu vlasnicima, pa im daju neke smernice kako pristupati u slučaju odabira imena.

PROČITAJTE I:

KALKULATOR MAČIJIH GODINA: Evo koliko vaša ljubimica ima godina!

Jedan od najpopularnijih načina za odabir imena mačaka je da se „vratite u prošlost“. Mnogi vlasnici se odluče da imenuju svoju mačku u sećanje na detinjstvo ili ljubimca kog su nekad imali!

ime mace petface

Naučnici, takođe kažu, da treba izbegavati imena koja zvuče poput naredbi. S obzirom na to da mačke nemaju sposobnost da razumeju naše zahteve, one se rukovode po zvuku, pa nemojte koristiti imena koja zvuče slično naredbama koje im govorite svakodnevno. To može zbuniti mačku.

PROČITAJTE I:

TURSKA JE RAJ ZA MACE: Fotografija mačaka koje se rashlađuju je nešto najslađe što smo videli!

Njeno ime treba da zvuči drugačije. Ime treba da bude kratko, sa jednim ili dva samoglasnika. Dajte prednost tvrdim suglasnicima (poput “k”, “d” ili “t”), a izbegavajte meke (poput “f”, “s”, “c” ili “m”).

Kada ste odabrali ime, potrudite se da se maca lako navikne na njega. Vlasnici kažu da ćete to najbrže postići, ako ponavljate njeno ime dok joj dajete hranu 😉

Kako se vaša maca zove?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVideli smo sliku tužnog lava iz jagodinskog zoo vrta i..tugujemo sa njim!
Sledeći tekstMA BRAVOOOO: BESPLATNO šišaju i kupaju SVE napuštene pse u Beogradu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime