Naslovna VESTI Beogradski bend IrieFM otpustio gitaristu, zbog okrutnosti prema životinji!

Beogradski bend IrieFM otpustio gitaristu, zbog okrutnosti prema životinji!

0
IrieFM petface

Beogradski bend IrieFM niže hit za hitom. Posle pesme “Kliziš” koja je na You Tube-u pregledana više od milion ipo puta, stigli su na red hitovi “Putevi”, “Ljubav što smo stvorili”,… Međutim, prethodnih dana nisu zbog svoje muzike u žiži javnosti, već zbog jednog od članova benda, gitariste Nikole Spasića.

Naime, bend IrieFM je izdao saopštenje u kojem navodi da je gitarista otpušten zbog okrutnosti prema životinjama, koju je podelio sa pratiocima na društvenim mrežama prethodnih dana.IrieFM petfaceSpasić je na Instagramu, u nizu “storija”, objavio da je na njegovu terasu sletela golubica i napravila gnezdo, a zatim snela jaja. Napisao je i kako mu terasu godinama opsedaju golubovi i prljaju je, a da ih je “mlada mama” rasterivala čuvajući svoja jaja. Potom je objavio da je jaja skuvao i vratio u gnezdo, uz poruku golubici “sa’će deca”.

VIDEO: Stop okrutnosti nad životinjama poručuju između ostalih i Met Dejmon i Lejdi Gaga!

Ovaj čin videli su mnogi pratioci na društvenim mrežama i osudili ga najoštrije, a na meti kritika našao se i sam bend. Za samo nekoliko sati, bend je dobio salvu negativnih komentara, ocena, a članovima benda koji nisu imali ništa sa Spasićevim postupkom čak je i prećeno.

IrieFM petface

Stoga su saopštili da gitarista više nije član benda, istovremeno moleći Internet zajednicu da se ponaša prikladno i obustavi pretnje i agresiju prema nedužnim članovima grupe.

-Poštovani fanovi benda i svi koji našu FB stranicu posećujete u poslednjih 24 časa zbog ovog nemilog događaja, dobar dan. Po mom ličnom mišljenju, ovaj odgovor stiže kasno, ali radi se o tome da ne možemo da verujemo do čega je došlo, i pokušavamo da sagledamo činjenično stanje i donesemo pravu odluku. Članice i članovi benda irieFM su krajnje zatečeni ovom situacijom. Jako nam je žao što je do ovoga došlo, ali ovom prilikom moramo da se ogradimo od postupka našeg člana Nikole Spasića. U ovom slučaju, akt pojedinca NIKAKO ne podrazumeva akt kolektiva. Nismo imali prilike da se do sada, kroz rad benda susretnemo sa ovakvom problematikom. Naša dosadašnja saradnja je podrazumevala pre svega profesionalizam, bez ikakvih iznošenja stavova ove vrste.

Mladić (39) dobio sedam meseci zatvora, jer je pse trenirao za krvave borbe!

S obzirom na to da se ton, ideja i sam čin, ni po kom osnovu ne slažu sa načelima benda, kao ni muzikom koju u okviru benda irieFM stvaram, ovom prilikom vas obaveštavam da sam odlučio da, kao šef, frontmen i autor kompletnog idejnog aspekta benda, našeg aktuelnog gitaristu isključim iz daljeg rada.

IrieFM petface

Od sinoć, moje koleginice i kolege iz benda dobijaju preteće poruke u lične inboxe, što smatram krajnje neukusnim i neprimerenim. Etiketiranje bilo koje vrste, pojedinaca koji nisu nikako odgovorni za ovu situaciju, kao i muzike koju bend interpretira, a lično je moje autorsko delo, je krajnje besmisleno. Sa namerom da jasno svima damo do znanja da ovo što se desilo nema nikakvih dodirnih tačaka sa filozofijom, kako ostalih članica i članova benda, tako i kolektiva koji postoji u različitim oblicima već više od osam godina, očekujem da se nadalje suzdržite svih agresivnih, pretećih i neukusnih komentara i poruka.

Ponavljam, izbor pojedinca ne može i ne podrazumeva izbor kolektiva. Hvala vam,” napisao je u ime benda Vukašin Marković, javnosti poznatiji kao “Beban” iz popularne serije “Porodično blago”.

Izvor: www.facebook.com/irieFM.Belgrade
Foto: Instagram

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSUBOTICA: Uhapšen D.L. (18) koji je svog psa, staforda, puštao na lutalice u gradu!
Sledeći tekstTUŽBA za vlasnika, koji je svoja dva labradora ostavio u vrelom automobilu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime