Naslovna VESTI MAČKE OOO DA – IRITIRATE VAŠEG LJUBIMCA! Ove situacije POKAZUJU da NERVIRATE vašu...

OOO DA – IRITIRATE VAŠEG LJUBIMCA! Ove situacije POKAZUJU da NERVIRATE vašu mačku!

0

Ukoliko ste vlasnik kućnog ljubimca ponekad činite stvari koje veoma iritiraju vašeg ljubimca. Verovatno to radite nesvesno, a ove situacije su pravi brzi test kojim možete proveriti da li ste ikada učinili nešto što nije po volji vašeg mezimca.

Ako ste se pronašli, stručnjaci vas savetuju da se potrudite da ih više ne činite.

LUDI SVET: Najluđi poštanski paket ikada! Kada su otvorili ZINULI SU U ČUDU, psi lajali, a unutra…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

FENOMENALNA VEST! Zatvorena poslednja farma krzna u BiH!

Ostavljate mezimca predugo samog

Mačke su izrazito nezavisne životinje, samostalnije i od pasa, ali to nikako ne znači da vole da su same. Dok ste na poslu one će najverovatnije dremati, ali potrudite se da im ostavite omiljene igračke na raspolaganju dok niste tu, sakrijte im granule i poslastice po kući pre nego krenete na posao kako bi se zabavljale, a po povratku s posla posvetite im pažnju, igrajte se i mazite.

Ako je maci dosadno, ako je tužna ili pod stresom ispoljiće neželjena ponašanja poput uriniranja van posipa, grebaće i gristi nameštaj… Ako imate zahtevan posao, razmislite o tome da u domu imate dve mace koje će jedna drugoj praviti društvo, ali kada ste tu – posvetite im pažnju, prenosi Petmagazine.rs.

Ne dozvoljavate mezimcu da oštri kandže

Grebanje nije bezobrazluk već mačja prirodna potreba da ostavi svoj miris u domu i da skrati i naoštri kandže. Ovo je takođe i svojevrsni vid vežbe istezanja koji je dobar za njihovo zdravlje. Naravno, nećete mački dozvoliti da grebe nameštaj, ali morate joj obezbediti grebalice.

ovo mačke mrze petface

Mačke ne vole da se grle i nose

To im jednostavno nije prirodno stanje pa se potrudite da ovo ne činite, i tome naučite mališane. Maca će rado sedeti u vašem krilu i maziti se kada želi, ali nemojte je sputavati i terati na nežnost kada joj nije do toga. Inače, ni psi ovo ne vole ali su naučili da nas tolerišu.

Ne čistite redovno posip

Mačke su jedne od najurednijih životinja koje obožavaju čistoću. Ne podnose prljavištinu oko sebe i na sebi. Budite sigurni da neće koristiti posip ako nije čist. Zato je važno da ga redovno čistite i redovno menjate pesak.

Oblačite ih?

Da, fotografije mezimaca u kostimima jesu preslatke, ali garderoba i asesoari su im najčešće veoma neudobni i deluju ograničavajuće, a ko voli da mu je tesno, da je sputan i da ga nešto žulja. Pokušajte da obuzdavate poriv da oblačite svoje mezimce, jer oni to zaista ne vole niti im je to prirodno.

Foto: Mikhail Vasilyev-unsplash

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSAMO DA LIZNEM: Gladni jelen opušteno prišao prolazniku, a onda – iznenađenje!! (VIDEO)
Sledeći tekstSRCE DA VAM PREPUKNE! Pas već godinu dana čeka PREMINULOG vlasnika ispred bolnice! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime