Naslovna VESTI NASILJE U SRBIJI: Žena pronašla konja, koji od iscrpljenosti ne može da...

NASILJE U SRBIJI: Žena pronašla konja, koji od iscrpljenosti ne može da podigne glavu! (VIDEO)

0
iscrpljen petface2

Nasilje nad životinjama u Srbiji ne jenjava. Nad macama, psima, konjima,.. Nema vrste životinje koja je pošteđena nad nasilnicima. Novi slučaj nasilja nad iznemoglim konjem, usnimila je jedna žena, a video snimak smo pronašli i preneli sa stranice Kragujevčani.

– Evo na kakav sam prizor naišla na putu za posao. Ugrinovačka raskrsnica, konj pao od iscrpljenosti, ne može da ustane 15 minuta. Kobila je sva krvava, usta su krvava, rane svuda po njoj, priča jedna žena, koja je bila svedok iznemogle životinje!

ZAJEČAR: Ovo su Branka i Veta, konji koji su živeli na hipodromu, a sada mogu završiti u klanici!

iscrpljen petface2

U videu se čuje i kao objašnjava da joj je priskočila u prvu pomoć – skinula joj je lanac oko glave, koji joj se usekao. Ona je šokirana onim što je videla i pita se, kako navodi u videu, dokle će se ovo dozvoljavati i da li će taj čovek snositi neke posledice zbog takvog ponašanja.

– Ne postoji način da se kobila podigne, jer je toliko iscrpljena da ne može da stoji, dodala je žena koja je sve zabeležila kamerom.

Godinama je bio vezan, a lanac mu se urezao u glavu. Reakcija ovog konja govori sve!

Takođe, u jednom trenutku prišao je čovek, ponudio je jadnoj životinji svežu vodu, koju je ona rado prihvatila, jedva se podignuvši na prednje noge. Žena sa snimka, dodaje da je to vlasnik konja, koji bi trebao da se stidi – kao i svi mi – kaže ona.

Ovo nije jedino, stotine hiljada konja žive u ovakvim uslovima u Srbiji. Bivaju kupljeni, nepojeni, nehranjeni, satrni, teraju ih tako dok ne umru. Za male pare, onda, kupe sledećeg. Pitam se dokle će ovo biti dozvoljeno, dodala je ona.

iscrpljen petface2

U video snimku, žena koja je snimala situaciju, kaže da je vlasnik tvrdio kako se konj okliznuo. Nije nam poznato kako se ovaj slučaj završio, da li je žena nakon snimanja sporne situacije pozvala neku pomoć, policiju, da li je konj zbrinut i slično, ali kako je navela na kraju videa – uskoro će se ponovo javiti!

Molimo sve da UVEK PRIJAVE NASILJE, jer je to naša obaveza. Molimo i da prilikom svedočenja ovakvih pretužnih scena, najpre pomognete životinjama, pa onda zabeležite sve to kamerama, kao dokaz koji ćete predati policiji. Jer, ne zaboravimo, MI SMO NJIHOV GLAS I SPAS.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.