Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET TRAINER: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!

TRAINER: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!

0
ishrana starih pasa petface

ishrana starih pasa: Vaši ljubimci u poznim godinama možda ne sijaju sjajem šteneta. Iz njih pak izbija sva ljubav koja se u njima nakupila zahvaljujući godinama zajedničkog života sa vama kao vlasnicima.

 Pročitajte još: Ne odustajte od svojih starih ljubimaca! I oni vole!

Ipak, koliko god da volite vašeg ljubimca, vaša emocija ga ne može zaštiti od procesa starenja. Ono što je neophodno da uradite je da svojom brigom i pravilnom ishranom doprinesete da njega zdravlje služi i starosti. Kada je u pitanju ishrana starih pasa, morate biti svesni koja je to vrsta i količina kalorija koje će vašem ljubimcu u godinama osigurati dobro zdravlje.

Pročitajte još: Nega starih pasa!

Prvo pitanje na koje treba da odgovorite je kada je vaš ljubimac zašao u kategoriju “starijih pasa“. Kada su u pitanju mini i patuljaste rase sa navršenih 12 godina, smatra se da su prešli u kategoriju starih pasa. Za srednje rase, ova starosna granica se kreće u intervalu od osme do desete godine života, a za pse velikih rasa u rasponu od pete do šeste godine.

ishrana starih pasa petface

Kada je u pitanju kalorijska vrednost obroka koje konzumiraju stari psi, ona bi morala da bude manja od one kojom se hrane psi u odraslom dobu. Razlog tome su i smanjena aktivnost, ali i brojni zdravstveni problemi koji se javljaju u ovom periodu.

Pre svega treba obratiti pažnju na probleme sa artritisom, za koji je ustanovljeno da se javlja kod velikog broja starih pasa. Promene na zglobovima posebno su izražene kada se radi o velikim i gigantskim rasama. Psima malih rasa, sa druge strane su svojstveni srčani problemi. Kod pasa u godinama takođe se javljaju problemi sa bubrezima i jetrom, jer funkcije koje su svojstvene ovim organima tokom vremena postaju usporene. Takođe, bolesti usta i zuba veoma su česte kod pasa godinama. Kod njih se neretko javlja paradentoza, zbog nekupljanja i kalcifikacije zbunog plaka.

ishrana starih pasa petface

Pročitajte još: Uz Personal Trainer rešite problem gojaznosti vašeg ljubimca!

Dakle, ishranu pasa u godinama je važno prilagoditi svim ovim zahtevima, kako bi se uočeni problemi držali pod kontrolom zahvaljujući sastojcima hrane. Hrana koja je u potpunosti prilagođena potebama ljubimaca u godinama je Natural Trainer Senior. Pre svega, zato što sadrži Garciniu Cambodiu koja je zadužena za brzo sagorevanje masti, dok istovremeno pruža osećaj sitosti. Pored toga, jedan od sastojaka je i ekstrakt Djavolje kandže koji potpomaže pravilan rad zglobova. Mešavina antioksidanata zadužena je da se organizam ljubimca izbori sa oskidativnim stresom i slobodnim radikalima. Normalna rad probavnog trakta osigurava ekstrakt kamilice i prebiotka.

Pravilnom ishranom svom ljubimcu možete produžiti život i za nekoliko godina. Sada kada sve to znate, ostaje vam da uvrstite Trainer hranu u jelovnik vašeg ljubimca i da mu istovremeno pružite mnogo, mnogo ljubavi.

Prethodni tekstVreme je da ponovo razmislite o ishrani svoje mačke!
Sledeći tekstPolicija u tri godine vlasnicima oduzela 4.757 takozvanih opasnih pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime