Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET PERSONAL TRAINER: Sve o ishrani štenaca na jednom mestu!

PERSONAL TRAINER: Sve o ishrani štenaca na jednom mestu!

0
ishrana štenaca petface

ishrana štenaca: Namirnice koje konzumiraju štenci u prvih godinu dana svog života, prvi su preduslov njihovog pravilnog razvoja, kao i dobrog zdravlja u kasnijem periodu života. Neophodno je da ishranu štenaca prilagodite njihovim potrebama  za određenom količinom hranljivih sastojaka.

Pročitajte još: Nega štenaca!

ishrana štenaca petfaceVažno je znati da se u prvim danima života štenaca, njihova ishrana zasniva isključivo na mleku. U kujinom mleku, u prvim danima se stvara kolostrum koji je ključan u prvih 24 sata. Putem njega, oni unose imunoglobine koi su važni za zaštitu organizma u prvim danima života. Kada je kvalitetna ishrana u pitanju, važno je napomenuti da ona prvenstveno zavisi od ishrane kuje. Dakle, imajući prethodno navedeno u vidu, posebnu pažnju treba obratiti na ishranu majke.

Pročitajte još: Ishrana skotnih kuja!

Jedno od najčešće postavljanih pitanja vlasnika štenaca jeste koliko često njihovi maleni ljubimci treba da jedu. Kada je učestalost hranjenja u pitanju, ona zavisi od više faktora kao što su starost, rasa, zdravstveno stanje, nivo aktivnosti. Opšta preporuka je da u prvim nedeljama štenci sisaju na svaka 2-3 sata. Broj obroka se smanjuje sa starošću štenaca. Dalje, oni treba da sisaju najmanje tri nedelje, nakon čega se preporučuje polako odvikavanje.ishrana štenaca petface

Neophodno je sve vreme pratiti ponašanje i napredak mladih. Ukoliko štenci cvile pored kuje i puze za njom, takvo ponašanje upućuje na zaključak da su oni gladni. Ukoliko gube na telesnoj težini, znači da im postojeći režim ishrane nije dovoljan. U tom slučaju, vašim ljubimcima morate uključiti prehranu. Prehrana se naravno savetuje i u sitaucijama kada primetite da kuja nema mleka uopšte, ili ga pak nema dovoljno.

ishrana štena trainer baby milk ca

Idealna zamena ili dopuna majčinom mleku je Trainerov Baby Milk. Radi se o adaptiranom mleku u prahu koje obezbeđuje unos hranljivih sastojaka poput vitamina A, C i E, ali i sastojaka kao što su taurin i lizin. Ova formula je više nego dopadljivog ukusa, a što je najvažnije lako je svarljiva i pospešuje funkcionisanje crevnog sistema.

Imajte na umu da je period rasta najvažnija faza života psa, kao i da od nje zavise opšte zdravlje i kvalitet života. S tim u vezi, vrlo je važno baviti se temom ishrane štenaca i omogućiti im samo ono najbolje za njih.

Prethodni tekstSTRAVIČAN PRIZOR VESNE: „Našla sam dva šteneta. Jedno je zaklano“!
Sledeći tekstPRESLATKO: Učenici priredili iznenađenje učiteljici kojoj je uginula mačka! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime