Naslovna VESTI MAČKE IZ POLICIJSKIH KOLA – NA DRVO! – Spasavanje u Mladenovcu

IZ POLICIJSKIH KOLA – NA DRVO! – Spasavanje u Mladenovcu

0
Spasavanje mačke

Pre izvesnog vremena smo pisali o jednom spasavanju mačke u Mladenovcu kada su hrabri i odgovorni ljudi odlučili da više ne vredi čekati profesionalne spasioce. Nedavno nam je stigla priča o još jednom spasavanju.

Spasavanje mačke

Naime, kada su dobronamerne ljude odbili i vatrogasci i ARS, organizacija koja se po sopstvenim navodima jedina bavi spasavanjem ugroženih životinja sa visine i dubina vode, oni su se organizovali i angažovali kako bi mačku spustili sa drveta. Ovog puta, nisu tražili pomoć onih koji ne žele da pomognu.

Pročitajte i ovo: POKAZALI LJUDSKOST I HRABROST: Ako neće Animal Rescue Serbia, ima ko hoće da spase mačka sa 15 metara visine.

Mačka, koja je kasnije dobila ime Milica, bežeći od napada pasa pobegla tamo gde je mislila da će biti najsigurnija – pod policijski automobil.  Da i bila još sigurnija, uspentala se u deo gde se nalazi motor! Kada su policajci parkirali automobil ispred stanice, ona je unezvereno pobegla pravo na obližnje drvo.

Spasavanje mačke

Na drvetu je ostala puna dva dana! Gladna, žedna i dalje uplašena. Kada su čuli za Milicu, Tanja i Vojkan iz Dog Shelter Mladenovac su krenuli da spasu mačku. Situacija je bila krajnje komplikovana. Zbog velikog broja različitih kablova koji su bili u blizini drveta i drugih grana nije bilo moguće koristiti kran. Neko je morao da se popne na drvo i skine mačku.

Spasavanje mačke

Vojkan je počeo sa penjanjem i uskoro se našao u blizini Milice. To je najkritičnije trenutak u ovakvim situacijama. Mačka je obično uplašena i nepoverljiva. Svakoga ko joj priđe, neretko vidi kao novu pretnju. Međutim, u ovom slučaju desilo se ono što se samo može poželeti. Milica je u Vojkanu videla spas.

Spasavanje mačke

Dozvolila mu je da joj priđe i da je uhvati a onda su se zajedno, malo pomalo spustili na čvrsto tlo. Milica je imala rane po telu što je ukazivalo da je jedva uspela da pobegne psima koji su je gotovo rastrgli. Veterinari su je pregledali kako bi se utvrdilo da li je smacna pošto joj je stomak bio vidno uvećan. Za sada nema tragova mačića što ne znači da se nije uparila.

Pročitajte i ovo: ŽALOST ZA „SUPERMAMOM“ – Uginula čuvena tigrica Kolarvali

Po izgledu, pretpostavlja se da Milica ima vlasnika, ali kako to najčešće biva nije mikročipovana, pa je nemoguće pronaći osobu kojoj možda nedostaje.

Spasavanje mačke

Trenutno se nalazi u Dog Rescue Shelter u Mladenovcu na terapiji. Traži se njen vlasnik ili neko ko će preuzeti brigu o ovoj maci. Mila je, dobra, voli da se mazi i obožava ljude. Dakle, prava mačka koja samo traži sigurnost i nekoga koga će voleti i ko će nju voleti.

Izvor:  Tatjana Zorić i Dog Rescue Shelter – Mladenovac,

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTALI BEZ SUZA I BEZ REČI – Ova kujica je spasena u poslednji čas!
Sledeći tekstANĐEO KOJI JE PREŽIVEO DVA TROVANJA! – Upoznajte Mili!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime