Naslovna VESTI PSI Stravično iživljavanje nad psom: Izbijeni mu zubi, šape čvrsto vezane žicom!

Stravično iživljavanje nad psom: Izbijeni mu zubi, šape čvrsto vezane žicom!

0
Izbijeni petface

Policija za sada istražuje slučaj brutalnog povređivanja psa, koji je u nedelju pronađ u jednom dvorištu u Kninu. Takođe, policija istražuje da li su istinite sumnje kninskog udruženja Berta, koje kaže da neko usmrtio i zakopao više životinja!

-Pretučenog mladog haskija, vezanih šapa u lokvi krvi, pronašao je slučajni prolaznik koji je odmah nazvao veterinara i pas je spašen, rekla je Gordana Gambiroža iz udruženja Berta.

Izbijeni petface

Kako je ona izjavila za portal sibenik.in, psa su pronašli u dvorištu blizu kuće starijeg čoveka, a po pričanju suseda tamo se čula i pucnjava. Osim toga, komšije su rekle da su ga videli kako kopa rupe na livadi i vuče pse, a odatle sumnja da ovaj pas nije i jedina žrtva!

ISTORIJSKA POBEDA KOMŠIJA: Hrvatska zvanično proglasila Zakon – nema ubijanja pasa!

-Mladi haski vjerojatno je ispao iz kariole, ali zbog ozljeda i žicom vezanih šapa nije uspio pobjeći nego je ostao ležati dok ga slučajno nije vidio prolaznik koji je odmah nazvao veterinara, dodaje članica kninskoh Udruženja!

Izbijeni petface

Pas je urzo prebačen u Šibenik na dalje lečenje, a svi se pitaju kakav strašan čovek bi tako nešto mogao da uradi. Psu su nanešene povrede oštrim predmetom, iščupana su mu tri zuba, otečene su mu vilica i jezik, a na telu ima nebrojano otvorenih bolnih rana. Prednje šape, takođe, čvrsto su mu bile vezane žicom.

BRAVO: Poznati hrvatski voditelj platio lečenje psa sa odsečenom šapom!

– Pas ima oko godinu i po dana, miran je i dobroćudan, a koliko znamo, vlasnik mu je otišao u Nemačku i ostavio ga na čuvanje roditeljima, koji očito nisu za psa. Srećom, pristali su ga pripisati na ime naše Udruge tako da će odsad biti u dobrim rukama, govori Kninjanka.

Izbijeni petface

Inače, za teško zlostavljanje, nanošenje povreda i usmrćivanje životinje bez opravdanog razloga, Krivičnim zakonom Hrvatske predviđena je zatvorska kazna do jedne godine.

Budući da veterinarski troškovi za lečenje mladog haskija, koji je pukom srećom preživeo teško zlostavljanje, neće biti mali, iz kninskog Udruženja Berta mole za pomoć, a možete im se obratiti na njihvoj Facebook stranici.

Izvor: sibenik.in

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČist luksuz: Pudle uživaju u ručno pravljenim krevetima za lutke
Sledeći tekstKRIVIČNE PRIJAVE za sve vlasnike koji su napustili svog ljubimca usled uragana!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime