Naslovna VESTI PSI DNK TESTOVI ZA ANALIZU IZMETA: Sjajna ideja da se identifikuju vlasnici koji...

DNK TESTOVI ZA ANALIZU IZMETA: Sjajna ideja da se identifikuju vlasnici koji ne čiste za svojim ljubimcima!

0
izmet petface

izmet: Jedna od češćih zamerki koja se upućuje vlasnicima pasa odnosi se na nečišćenje izmeta koji četvoronožci ostavljaju u šetnji. U stvari, to je zamerka koju mnogi odgovorni vlasnici upućuju onima koji to nisu. Vlasti jednog grada u Americi došle su na više nego interesantnu ideju kako da ovaj problem reše.

Pročitajte još: SJAJNO: Beograd dobija prve čistače psećeg izmeta!

Naime, ukoliko šetate po Centralnom parku u gradu Karmelu, država Indijana bolje bi vam bilo da proverite da li ste pokupili izmet vašeg ljubimca. Ukoliko niste, a uprava utvrdi da je to “zaostavština” vašeg psa, bićete javno prozvani. Sada se verovatno pitate kako je moguće baš tačno identifikovati neodgovorne vlasnike. Odgovor – vrlo lako. Naime, zaposleni iz uprave su došli da ideju da koriste PooPrint, odnosno otiske izmeta.

izmet petface

Da bi uopšte mogli da šetate svoje pse u parku morate imate dozvolu, koja između ostalog podrazumeva i ostavljanje uzorka izmeta za analizu. Vlasnici snose troškove testiranja, a neophodno je da plate i mesečnu članarinu. Sa ovom bazom, veoma je lako utvrditi ko ne čisti za svojim psom.

Pročitajte još: BRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!

Pored toga, na području celog parka su raspoložive vrećice za prikupljanje izmeta, kako bi se na taj način olakšalo vlasnicima da čiste za svojim ljubimcima.

Ovakvu akciju, zaposleni iz održavanja pokrenuli su nakon što je njihov park postao pun psećeg izmeta:

Mi radimo veoma predano kako bi uspeli da održimo lep i čist izgled našeg parka. Dajemo sve od sebe kako bi se park održao u najboljem mogućem izdanju, rekla je jedan od zaposlenih.

Prošlog meseca pet utvrđeno je pet vlasnika koji nisu obavili svoju obavezu. Jedino što je do kraja ove priče ostalo nepoznanica jeste na koji način su oni sankcionisani.

Sjajna i korisna ideja, složićete se!

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRUČNJACI DOKAZALI: Psi najradije „đuskaju“ uz Bijonse! (VIDEO)
Sledeći tekstVIDEO: Ponovni susret autističnog dečaka i njegove najbolje prijateljice – MAČKE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime