Naslovna VESTI PSI IRIG: Akita Aki izujedala dečaka Stefana. Pre toga ga deca „boksovala“!

IRIG: Akita Aki izujedala dečaka Stefana. Pre toga ga deca „boksovala“!

1
izujedala petface

Akita izujedala dečaka u Irigu! Naslov koji je danas preplavio medije. I pre nego što pročitate vest na istima, komentari da psa odmah treba uspavati prednjače!

– Samo neka je dete dobro i da se oporavlja od povreda. I ja želim da saznam šta se dogodilo da pas tako reaguje, jer dosad nije bio agresivan, izjava je Gorana Fodoga, vlasnika aktie koja je izujedala dečaka Stefana! Sve se dogodilo u petak oko 18:30h.

Pročitajte još:
Ima samo 4 godine a pravi je „šaptač psima“. Ovako je sluša njenih 6 pit bulova! (VIDEO)

Kako prenose „Večernje novosti“, do incidenta je došlo kada je Aki više puta ujeo dečaka u predelu glave i leđa, nanevši mu teške telesne povrede. Mališan, je smešten u Dečju bolnicu u Novom Sadu, i što je najvažnije – u stabilnom je stanju!

Pas rase “akita inu”, kojeg je porodica Fodog kupila pre godinu dana svom sinu, za rođendan, kako objašnjavaju, nikada nije pokazivao znake agresije, jer bi, u suprotnom, stalno bio u boksu.

izujedala petface
Ilustracija

– Kod nas u dvorištu deca se igraju sa njim, on trči za loptom… nikada nijedno dete nije ni ogrebao, a kamoli nešto drugo, za „Večernje novosti“ rekao je vlasnik Goran.

Šta je prethodilo ovom incidentu za sada se nagađa. Priče dece koja su se zatekla u dvorištu gde je bio i Aki i povređeni dečak, su raznolike!

Pročitajte još:
Kiaja je zbog bolesti ostala bez oba oka, ali njena dva brata je vode sa sobom UVEK!

Međutim, kako prenose „Večernje novosti“, od majke povređenog dečaka moglo se čuti da je jedan od dečaka počeo rukama da „boksuje“ psa. Tada se Aki okrenuo i zgrabio za rame sedmogodišnjaka.  

Postavlja se pitanje odgovornosti i kazne za ovo delo. Pitali smo advokata, Hristinu Ristić, šta kaže Zakon u slučaju napada vlasničkog psa:

– Odgovornost vlasnika psa za pretrpljeni bol i strah proizlazi iz Zakona o obligacionim odnosima, kao odgovornost za opasne stvari. Iznosi koji se dosuđuju kreću se od 20.000 do 100.000 dinara. Obzirom da je ovde reč o napadu na dete (isto se odnosi i na staro lice) kazne mogu iznositi od 150.000 do 300.000 dinara. Ovde je reč o takozvanoj objektivnoj odgovornosti bez obzira na krivicu, jer vlasnik odgovara samo na osnovu toga što poseduje psa, rekla nam je Hristina.

Epilog ove priče čekamo,..Do tada malom Stefanu želimo brz oporavak!

Izvor, Foto: www.novosti.rs

1 KOMENTAR

  1. Ovako nesto se desava iz vise razloga. Jedan od razloga je manjak inteligencije kod ljudi koji zele da imaju rasnog psa, a pri tom se ne potrude da saznaju osnovne stvari o toj rasi. Konkretno, za ovu rasu psa se zna da se uzima iskljucivo da brani vlasnika, znaci pas ima u svojim genima ugradjeno da na neciju pomisao da ucini nesto nazao njegovom vlasniku, skace i hvata direktno za vrat! Ova rasa je specijalno stvorena i odgajana da verno sluze i brane japanske careve. Sa njima moze bezbedno da komunicira samo jedan covek i to pod uslovom da se dobro ophodi prema psu. Drugi razlog je idiotizam nase nevaspitane dece, od bahatih roditelja, koji ce i sami jednog dana biti isti takvi bahati ljudi. Licno sam prisustvovala sceni u parku gde dva ulicna psa mirno leze i dremaju na travnjaku, dok ih dva decaka sutiraju iz sve snage. Uprkos tome psi su bili mirni i neagresivni. Pri tom majke razgovaraju i ni prstom nisu mrdnule da sprece tako nesto. Ne verujuci u to sto vidim i ne mogavsi vise da izdrzim da cutim i da se ne mesam dok se deca izivljavaju nad neduznim bicima, a majke ne nalaze za shodno makar da zastite svoje idiotsko potomstvo, na kraju sam se umesala izvikavsi se i na decu i na majke i otersavsi ih. Hvala Bogu pa su se prepali svi od mene!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.