Naslovna VESTI Premijer Vučić: „Baš me briga za afričku grlicu“! Kontra akcija: „Ja brinem...

Premijer Vučić: „Baš me briga za afričku grlicu“! Kontra akcija: „Ja brinem za grlice, a ti?“

0
Ja brinem za grlice, a ti petface

Ja brinem za grlice, a ti? Ovako glasi poruka koja je ovih dana, možemo reći, osvojila sve korisnike Interneta. Naime, 1. jula Ministartvo poljoprivrede i zaštite životne sredine izmenilo je pravilnik o lovostaju, kojim je zabranjen lov na grlice u Srbiji. Ovim pravilnikom zabranjuje se lov na grlicu do 31. marta 2017. godine.

Kako se navodi u video snimku – „Iako je odluka doneta sa 12 godina zakašnjena, koliko orintolozi traže da se obustavi lov na grlicu kod nas, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je zadovoljno što je promena ovog akta konačno stupila na snagu“.

Ja brinem za grlice, a ti petface

Međutim,.. nedavna rasprava u Skupštini Srbije pokrenuta je od strane Nenada Čanka, ko ji je ovom prilikom izrazio negodovanje ovim promenama jer kako kaže „u našu zemlju dolazilo je preko 400 turista koji su u našoj zemlji ostavljali pare zbog lova na grlice“.

Kazne za pojedince koji prekrše zabranu lova su od 6 meseci do 3 godine, a kazne za lovačka udruženja od 5.000 do 30.000 dinara.

– Ovim je bez ijednog Božijeg razloga, prkeo 400 turista koji treba da dođu u Vojvodinu u avgustu mesecu,..neće moći da dođu, jer nemaju zašto da dođu,… rekao je Čanak prilikom ove rasprave.

Ja brinem za grlice, a ti petface

U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije zabrinuti su zbog ovako “smelih” informacija koje se iznose u Skupštini i naglašavaju da bi se, ukoliko se poništi ova odluka, već tokom leta ugostili lovci iz Italije koji bi ubijali grlice.

Premijer Aleksandar Vučić je očigledno izrevoltiran, takođe dao svoj glas ovome. Poslušajte u video snimku šta je tačno rečeno na skupštinskoj raspravi:

Sa ovim u vezi pokrenuta je akcija koja nosi naziv: „Ja brinem za grlice, a ti?“ Iz Društva objašnjavaju:

– Dragi prijatelji, poštovani građani Srbije: da li je interes 400 stranih lovaca veći od prava 7.000.000 građana ove države? Pomozite u kampanji zaštite ugroženih vrsta ptica i među njima grlice, time što ćete na svoj profil staviti fotografiju sebe i poruke na kojoj piše “Ja brinem za grlice”. Molimo sve koji žele da pomognu da postave svoju fotografiju sa ovom porukom. Cilj nam je da do utorka imamo 1.000 profila podrške!

Podržite, podelite, iskažite svoj stav! Fotografije šaljite u album: Ja brinem za grlice – a Ti?

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLJUBITELJ SPORTA: Pas koji gleda fudbal! (VIDEO)
Sledeći tekstNEVEROVATNO: mačka koja je preživela dva meseca zarobljena u dušeku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime