Naslovna VESTI Jež, kojeg su maltretirali klinci u Splitu, UGINUO: “Jedan ga je gazio...

Jež, kojeg su maltretirali klinci u Splitu, UGINUO: “Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijala”!

2

Na Facebook stranici “Splitske šape”, 11. marta osvanula je objava u kojoj je opisan krajnje bezdušan čin dece. Navedeno je kako su deca nogama šutirala malenog ježa, ispred Osnovne škole “Bol” u Splitu. Ježić je odveden ka veterinaru, primio je infuziju i antibiotik, ali ipak NIJE PREŽIVEO!

Nakon dva dana lečenja jež Ježurko, kako su ga nazvali, uginuo je, piše 24sata.

Otkrijte 5 najčešćih bolesti afričkog ježa!

Ježurka su spasila dva dečaka, učenici 4. razreda te škole, koji su ježa videli ispred škole pre početka nastave. Dečaci su ježa sklonili u zelenilo, međutim, nakon nastave Ježurka su videla tri starija učenika pa su nastavili da ga maltretiraju.

jež Ježurko petface

-Pola sata nakon što je završila nastava, vratio sam se ispred škole vidjeti kako je jež. Vidio sam trojicu dječaka. Jedan ga je gazio nogama, a dvojica su navijala. Počeo sam vikati: ‘Što vi to radite?’. Kad su me vidjeli, preskočili su ogradu i pobjegli. Jež nije mogao hodati, prevrtao se, rekao je 11-godišnji Raul, koji se odmah setio svog prijatelja Jana, znajući da će zajedno lakše smisliti šta da učine sa nesrećnom životinjicom!

PAŽNJA AUTOMOBILI: Sezona malih ježeva počela – sačuvajmo ih!

 Dečaci su ježa odneli na sigurno mesto, ispred kuće jednog od njih, gde ima zelenila. Tada je naišla jedna žena, koja ih je pitala o čemu se radi, a kada su joj ovi divni dečaci objasnili – odmah im je objasnila da Ježurko mora veterinaru!

-Onda ga je ona vjerojatno odvela dalje na liječenje, prepričao je za 24sata 10-godišnji Jan.

Ježurko je u ponedeljak oko 18 sati dobio infuziju, vitamine i antibiotike u veterinarskoj ambulanti, a vitaminskim koktelom lečio se i iduća dva dana. Usprkos tome, mali jež je uginuo.

PRETUŽNO!

Izvor, Foto: 24sata

2 KOMENTARA

  1. Sta se ovo dogadja sa Splitom ,ajde sto mrze SRBE ,Srbi su im osnovali HAJDUK a i doneli najvece uspehe JUGOPLASTICI,,,to je u redu ,,,a zasto jez ,kakvi to vetrovi duvaju sa mora ,uticu na psihu ,,,,moj drug iz SPLITA voleo je i voli vino ali je bio normalan,,,,

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.