Naslovna VESTI PSI JOŠ JEDNA POTRESNA SUDBINA IZ PETRINJE – Vlasnici ostavili nepokretnog psa u...

JOŠ JEDNA POTRESNA SUDBINA IZ PETRINJE – Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

0
Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

Nažalost nisu svi vlasnici životinja pokazali odgovornost prema životu svojih ljubimaca tokom nedavne serije zemljotresa koji su zadesili Hrvatsku. Priča o nepokretnom psu kojeg su vlasnici ostavili vezanog u podrumu oštećene kuće jedna je u nizu loših primera.

Bez namere da bilo koga osuđujemo zbog loših postupaka prema svojim životinjama i sa potrebom da pohvalimo veliki broj onih koji su pokazali veliku ljubav i odgovornost prema svojim ljubimcima prenosimo ovu potresnu vest.

Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

Kada su dobili informaciju da je jedna porodica koja je postradala u zemljotresu otišla za Zagreb a da se u njihovoj kući nalazi nemoćan pas vezan lancem, volonteri udruženja za zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“ pohitali su na lice mesta. U podrumu kuće zatekli su psa mešanca u tipu rotvajlera, iznemoglog, zavezanog lancem za panj. Pas je bio u lošem stanju sa oduzetim zadnjim nogama.

ZVAĆU GA ČOKO – Priča žene velikog srca koja je spasla povređenog psa ostavljenog kraj puta

Volonteri su preuzeli odmah psa i prebacili ga u veterinarsku ambulantu u Karlovcu. Primio je agresivnu antibiotsku i infuzionu terapiju. Na pregledu je utvrđeno da je nesrećni pas ima potpuno oduzete zadnje noge i ozbiljnu slabost u prednjim. Bio je dehidriran, veoma gladan, otežano je jeo i pio vodu, a imao je i probleme sa očima. Utvrđeno je da je star oko tri godine, a da oduzetost datira duže vreme i da nije posledica povrede u zemljotresu.

Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

PATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE – Prijatelji životinja kažu: gladne su, smrzavaju se u blatu i sopstvenom izmetu

Veterinarka koja brine o njemu kaže da se ne može lako utvrditi šta je uzrok invaliditeta psića kome su odmah dali ime Debeli. Pretpostavlja se da se možda radi o štenećaku ali u svakom slučaju tvrdi da je način na koji je Debeli ostavljen u podrumu izuzetno nehuman.

Vlasnici ostavili nepokretnog psa u podrumu

Članovi udruženja su uspeli da pronađu vlasnike psa. Oni su se odrekli Debelog i prepustili njegovo staranje Udruženju. Oni sada prikupljaju finansijsku pomoć kako bi obezbedili pregled CT-om kako bi došli do uzroka invaliditeta.

Izvor/Foto: Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj”

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPATNJE ŽIVOTINJA OKO PETRINJE – Prijatelji životinja kažu: gladne su, smrzavaju se u blatu i sopstvenom izmetu
Sledeći tekstZLO I NAOPAKO – Bačena u reku sa kamenom oko vrata

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime