Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO: Juda je prodat preko Interneta za trening pasa za borbe.

STRAVIČNO: Juda je prodat preko Interneta za trening pasa za borbe.

0
pas mamac

Ovo nije novost. Već nekoliko godina se zna za brojne internet lokacije na kojima se prodaju psi koji se potom koriste kao mamci za trening pasa koji učestvuju u borbama. Mnogi se protive ovakvom načinu prodaje, ali su njihovi pokušaji da se ove lokacije ugase uglavnom neuspešni.

pas mamac

Još 2019. godine je pokrenuta inicijativa da se zatvore veb lokacije koje reklamiraju životinje za prodaju. Najpoznatija je Gumtree preko kojeg se prodaju štenci koji su u velikom broju slučajeva završili kao mamci u treninzima pasa za borbe. Iako su ove borbe u najvećem broju zemalja ilegalne, ovaj „biznis“ i dalje cveta. Smatra se da tome doprinosi i ovakva prodaja pasa.

pas mamac

Pročitajte i ovo: Štene Amari korišćena za borbe pasa, a sada ima sasvim novi život

Kao primer se navodi slučaj nesrećnog psa Jude. On je 6 meseci korišćen kao mamac. Kako se objašnjava, „standardna procedura“ je da se ovakvom mamcu lepljivom trakom zalepe usta kako se ne bi mogao braniti. Noge se takođe sputavaju kako ne bi mogao da bži a onda se stavlja u kavez koji je u ranoj fazi obuke za borbe. U zavisnosti od stepena agresivnosti, neki že biti veoma brzo rastrgnuti i ubijeni ili će zadobiti veoma teške povrede. Patiće u bolovima i strahu do sledećeg „treninga“. A onda, smrt dolazi kao olakšanje.

pas mamac

Kada je Juda spašen, na pregledu su ustanovljene brojne ujedne rane. Neke su bile stare neke skroz sveže. Mnoge su bile veoma duboke i divljačke.

Ne propustite i ovaj skandal: PROKUPLJE: Lazar V. ponovo slavi i veliča NASILJE i BORBE PASA!

Pokrenuta je i peticija za ukidanje sajta Gumtree. Mnogi psi su čak i na prevaru uzeti. Nude se udomljavanja u pristojne porodice i mnogi koji žele da učine dobro delo i nehotično učestvuju u ovakvom mučenju pasa. Predaju pse prevarantima i njima se potom gubi svaki trag.

pas mamac

Iako su u Velikoj Britaniji već 180 godina zabranjene borbe pasa one se i dalje organizuju. Formirana je posebna jedinica u okviru RSPCA koja istražuje i pokušava da otkrije organizatore i spreči ove divljačke borbe. Borba traje a jedan od načina da se one spreče i prekinu sigurno je i pažljivije biranje zainteresovanih „humanih kupaca i udomitelja“. Dakle, kada želite da prodate ili poklonite psa birajte preko koje veb lokacije to radite i dobro proverite kome dajete psa.

Izvor:  Facebook Mike Busby

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEVIĐENO: Terijer u invalidskim kolicima vodič slepoj lisici.
Sledeći tekstNORA JE SPASENA: Noru je spasla osoba koja je „samo“ videla povređenog psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime