Naslovna VESTI PSI JUNAK NA TRI NOGE! Pas invalid spasao bebu vidre!

JUNAK NA TRI NOGE! Pas invalid spasao bebu vidre!

0
tronogi pas spasao bebu vidre

Gas je mešanac kome je pre dve godine dijagnostifikovan težak oblik raka kostiju. Posle godinu dana lečenja, njegova vlasnica je morala da se pomiri sa sudbinom da će njenom ljubimcu morati da bude amputirana jedna noga. Ali ovog veličanstvenog psa to nije sprečilo da potom postane junak.

tronogi pas spasao bebu vidre

Vlasnica Gasa, Kleo Jang nije nikada pomislila da će njen ljubimac ikada više plivati posle teške intervencije u kojoj mu je amputirana zadnja desna noga. Međutim, tokom jedne od uobičajenih šetnji, Gas je iznenada pojurio prema obali jezera i uskočio u vodu. Plivao je oko 20 metara a potom počeo da se vraća prema obali. Ni Kleo, kao ni njena dva unuka nisu videli zbog čega je Gas uskočio u vodu.

tronogi pas spasao bebu vidre

Pročitajte i ovo: NAJZAD SREĆA! Tužna kuja kojoj niko nije došao na zabavu za Dan zaljubljenih osetila ljubav!

Bili su potpuno iznenađeni i šokirani kada se Gas iskobeljao na obalu noseći u ustima bebu vidre. Kada su preuzeli malo biće videli su da je živo, potpuno pokriveno peskom i travama.  Odmah su pozvali organizaciju koja se bavi zaštitom divljih životinja koji su ubrzo stigli na lice mesta. Gas je sve vreme ležao pored bebe i lizao je dok je nije potpuno očistio od prljavštine.

tronogi pas spasao bebu vidre

Članovi organizacije su preuzeli brigu o maloj vidri za koju su rekli da je neobjašnjivo kako je uspela da ostane živa sama. Bebe u tom uzrastu obično žive brlozima sa svojom mamom i ne bi trebalo da bude u vodi. Prvih 36 sati nege bebe su bili kritični. Bilo je nejasno koliko je dugo bila sama u vodi, odakle je stigla ali je bilo više nego očigledno da je iscrpljena i u lošem fizičkom stanju. Ustanovljena je upala pluća koja je mogla da bude fatalna za tako maleno biće. Srećom, beba se oporavila, pre svega zahvaljujući Gasu koji ju je izvukao na suvo.

Pročitajte i ovo: ČIN LJUBAVI! Legla je na grob svog prijatelja.

tronogi pas spasao bebu vidre

Vidra je prebačena u rehabilitacioni centar gde je nastavila da se oporavlja i gde će biti pripremljena za povratak u prirodu. Svi su se javno zahvalili Gasu koji je pokazao neverovatnu spremnost da pomogne. Kako je primetio tako malo biće u jezeru i šta ga je nagnalo da učini ovakav podvig nikada nećemo saznati.

Izvor:  ijr.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJZAD SREĆA! Tužna kuja kojoj niko nije došao na zabavu za Dan zaljubljenih osetila ljubav!
Sledeći tekstŠUTNUO KUJICU koja se OPORAVLJA od sterilizacije!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime