Naslovna VESTI PSI KAJINO STANJE JE VEOMA LOŠE: pas kojem je zabijen ekser u glavu...

KAJINO STANJE JE VEOMA LOŠE: pas kojem je zabijen ekser u glavu i dalje se bori za život! (VIDEO)

3
kajino stanje

Srbiju je juče potresla vest o psu kojem je nepoznati počinilac zakucao ekser u glavu. Jeziva priča o nesrećnom psu pronela se brzinom munje i ostavila čak i one koji nisu ljubitelji životinja u velikoj neverici. Šta je potrebno da se desi u glavi jednog čoveka da uradi ovako zversku stvar jednom nedužnom psu?

Da podsetimo, Kaju su volonteri Udruženja Spans odveli kod veterinara, a tamo je utvrđeno da je u pitanju vlasnički pas. Vlasnici su odmah došli, a veterinari su počeli istog momenta sa spašavanjem Kajinog života. U veterinarskoj ambulanti “Family Vet” u Novom Sadu, ovom psu je pružena prva pomoć, a zatim je kontaktiran doktor veterinarske medicine Zoran Lončar, specijalista u oblasti neurologije i neurohirurgije pasa.

ekser u glavi

U razgovoru sa doktorom veterinarske medicine Ivanom Banjegalvom iz veterinarske klinike “Family Vet”, redakcija Petface-a, saznala je da je Kaja u izuzetno teškom stanju. Dobija intravenski analgetike, antibiotike i jake sedative i praktično se nalazi u indukovanoj komi. Naime, povrede su takve da čim se Kaja probudi dolazi do pojave konvulzija, epi napada i veoma glasno cvili i jauče. Pored toga, dobija i lekove uz pomoć kojih treba da se smanji otok na mozgu. – Mislimo da se otok mozga danas za nijansu smanjio, kažu u Family Vetu.

NEOČEKIVAN RASPLET: zna se ko je zabio psu ekser u glavu!

Prema rečima doktora Zorana Lončara, ekser koji se nalazi u Kajinoj glavi mora da se izvadi, jer ona jednostavno ne može sa njim da živi. Operaciju je moguće izvesti, ali je u ovom momentu krajnje neizvestan ishod. Prema rentgenskom snimku vidi se da je vrh samog eksera u delu mozga koji veterinari ne smeju da diraju. Takođe, ne zna se koji su sve krvni sudovi povređeni, pa se zbog svega toga čeka stabilizacija njenog stanja.

KAKAV BOLESNIK: Monstrum iz Novog Sada zakucao ekser u glavu nedužnom psu!

Nepovoljna činjenica je da je ekser prošao kroz deo mozga gde povrede ovog tipa mogu da izazovu prilično velike epileptične napade, posle saniranja povrede. Podatak da je ekser probio najtvđi deo lobanje kod psa, može da implicira na činjenicu da to nije mogla da uradi jedna osoba, jednim udarcem. Podsećamo da je povodom Kajinog slučaja, sinoć priveden na informativni razgovor u policiju dvanaestogodišnji dečak i njegova baka-starateljka.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:
*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta bez prethodne saglasnosti autora.
Autor: Petface.net, Foto: Udruženje Spans Novi Sad.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstURNEBESNA GALERIJA podelila internet! Presmešno ili bizarno? (VIDEO)
Sledeći tekstIZBAČENA NAPOLJE PRED POROĐAJ: Mila je bila sama i sa stomakom u sred zime! Sad joj treba pomoć! (VIDEO)

3 KOMENTARA

  1. Danas je udario psa, sutra ce dete i ko zna koga. Ne interesuje me koliko godina ima. Sankcije moraju da postoje.

  2. Molim se za Kajin život! Nadam se da će se oporaviti! A tom
    malom skotu želim da doživi gore od ovog što je uradio!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime